2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf ve okul öncesi eğitim öğrencileri, uyum haftasında eğitimlerine başlayacak. Uyum haftası, 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yeni eğitim yılı ise 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak.

Devlet Okullarında 1. Sınıf Kayıt Ücreti Var mı?

Devlet okullarında 1. sınıf kayıt ücreti alınmıyor. Ancak, aileler okullara gönüllü bağışta bulunabilir. Okul yönetimleri, kırtasiye yardımı veya çeşitli bağışlar talep edebilir. Kayıt ve bağış uygulamaları, okuldan okula değişiklik gösterebilir. Bazı okullarda bağışlar 1.000 TL’den başlayabilirken, özel okullarda bu rakamlar daha yüksek olabilir.

Öğretmen atama krizinde Milli Eğitim Bakanı Tekin son noktayı koydu! Şimdi gözler Danıştay'da Öğretmen atama krizinde Milli Eğitim Bakanı Tekin son noktayı koydu! Şimdi gözler Danıştay'da

1. Sınıf Okul Kayıt Sorgulama Nasıl Yapılır?

Veliler, çocuklarının kayıtlı olduğu okulu e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirler. “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama” (e-Kayıt) hizmeti ile kayıtlı oldukları okulu öğrenmeleri mümkündür.

Editör: Havva Andırır