Kurban Bayramı'nın vazgeçilmez lezzeti kurban kavurması nasıl yapılır? Türkiye'nin MasterChef yarışmasından tanıdığımız ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, bu konuda püf noktalarını paylaştı. İyi bir kavurmanın sırlarını açıklayan şef, etin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda önemli ipuçları verdi.

Masterchef Türkiye Şıhıl Mahşi Tarifi: Şıhıl Mahşi yemeği nasıl yapılır, malzemeler ve püf noktaları neler? Masterchef Türkiye Şıhıl Mahşi Tarifi: Şıhıl Mahşi yemeği nasıl yapılır, malzemeler ve püf noktaları neler?

Kurban Eti Kavurma5454445

Mehmet Yalçınkaya'ya göre, kavurmanın başarısı etin doğru şekilde dinlendirilmesiyle başlar. Etin en az iki saat dinlenmesi gerektiğini vurgulayan şef, kesim sonrası hemen kavurmanın sağlıksız olabileceğini belirtti. Etin bu süre zarfında kendini çekmesine izin verilmesi, sonrasında yapılacak kavurmanın lezzetini artırır.

Kavurma için kullanılacak etin seçimi de önemli bir aşama. Şef Mehmet Yalçınkaya, danaysa but kısmı, kuzuysa tranç bölgesinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu bölgelerin, kavurma için ideal yağ içeriği ve dokusuna sahip olduğunu ifade etti.

Kurban Eti Kavurma878787

Kavurmanın pişirilmesi sürecinde de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Şefin verdiği bilgilere göre, kavurmaya domates, biber veya soğan eklemek doğru değil. Bu malzemelerin kullanılması durumunda ortaya çıkan yemek, aslında et sote olarak adlandırılmalıdır. Kavurmanın sadece etle yapılması gerektiğini vurgulayan Mehmet Yalçınkaya, bu şekilde pişirilen kavurmanın en doğru sonucu vereceğini belirtti.

Koy Usulu Kavurma Tarifi 1536X10

Kavurma tenceresine yağın önce konulup kızdırılması, ardından etin eklenmesi ve suyunu çekene kadar kavrulması gerektiğini anlatan şef, etin dinlenmesinin ardından kavurulması ve sonrasında 5 dakika kadar dinlendirilmesinin lezzet için önemli olduğunu söyledi. Tuzun en son eklenmesi gerektiğini de belirten Mehmet Yalçınkaya, bu şekilde etin sertleşmesinin önlenebileceğini ifade etti.

Editör: Murat Serdar Yıldız