MasterChef Türkiye programının ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya, kilo verme sürecine dair çeşitli bilgiler verdi. Hızlı kilo vermesinin sırrının limonlu su olduğunu belirten Yalçınkaya, bu mucizevi içeceğin sağlık üzerindeki etkilerini anlattı.

Ahu Tuğba'nın Cenazesi Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak? Kızı Anjelik Alejnatij'in 'Annemi Çürüttüler' Açıklaması ve Defin Tarihi Hakkında Tüm Detaylar Ahu Tuğba'nın Cenazesi Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak? Kızı Anjelik Alejnatij'in 'Annemi Çürüttüler' Açıklaması ve Defin Tarihi Hakkında Tüm Detaylar

Limonlu Suyun Kilo Vermedeki Rolü

Mehmet Şef, kilo verme sürecinde bol miktarda limonlu su tükettiğini belirtti. "Kilo vermemin en büyük nedeni limonlu su. Bol bol limonlu su tükettiğim için kilo verdim. Ancak, ben limonlu su tüketiyorum diye herkes tüketmeli diye bir şey yok" dedi. Limonlu suyun sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olabileceğini ve vücuttaki toksinleri atma sürecini hızlandırdığını vurguladı.

Sindirim Sistemine Katkıları

Limonlu suyun sindirim sistemine olan faydalarından bahseden Yalçınkaya, "İçerisindeki sitrik asit, yiyeceklerin parçalanmasında etkili bir rol oynar. Mide asidi salgısı artıkça sindirim kolaylaşabilir. Böylece limonlu su, hem susuzluğu giderir hem de sindirime yardım eder" dedi.

Bağışıklık Sistemini Destekler

Limonun içinde bol miktarda bulunan C vitamininin enfeksiyonlarla mücadelede önemli olduğunu belirten Mehmet Şef, "Sitrik asit, C vitamininin etkisini artırarak bağışıklık sistemini destekler. Yalnızca kilo vermekle kalmayıp sağlığınızı da destekleyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Toksinlerin Atılmasına Yardımcı Olur

Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan limonlu su, karaciğeri uyararak toksinlerin daha hızlı bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar. Yalçınkaya, "Limonlu su, vücudumuzun temizlenmesini ve enerjik hissetmemizi sağlar" diye ekledi.

Böbrek Sağlığını Korur ve Cilde Faydaları

Limonlu suyun böbrek sağlığına olan etkilerinden bahseden Mehmet Şef, "Sitrik asit, idrarın pH seviyesini artırarak böbrek taşlarının oluşumunu engeller. Limonlu su içmek, böbrek taşları riskini azaltır ve böbrek sağlığını koruyabilir. Ayrıca cilde iyileştirici etkiler sağlayarak daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur" dedi.

Yağ Yakımını Artırır ve Tok Tutar

Limonlu suyun yağ yakma hızını artırdığını ve tok tutma özelliği ile aşırı yeme alışkanlığını kontrol altına aldığını belirten Yalçınkaya, "Özellikle sabah kalktığınızda aç karnına limonlu su içmenin arındırıcı, detoks etkisi vardır. Su içmeyi daha keyifli hale getirir ve su tüketiminizi artırır" diye konuştu.

Editör: Zeliha YAKUT