MasterChef 2024, bu akşam ekranlara gelen düellolarıyla izleyicileri ekranlara kilitliyor. Yarışmanın ilk düellolarında yarışmacılardan Türk mutfağının sevilen lezzeti olan su böreği yapmaları istendi. Su böreği, hem yapımı zahmetli hem de lezzetiyle herkesi cezbeden bir tarif olarak öne çıkıyor. İzleyiciler ise şimdiden su böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır ve püf noktaları nelerdir gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladılar.

Malzemeler:

6 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

250 – 300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Aralara Sürmek İçin:

150 gr tereyağı (eritilmiş)

Haşlamak İçin

Tuz
Su

Su Böreği Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması: Yumurtaları bir kabın içinde tuzla birlikte iyice çırpın. Daha sonra yarım çay bardağı suyu ekleyerek karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu dinlendirin.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 20 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 20 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 20 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 20 Eylül 2024

İç Harcın Hazırlanması: Beyaz peyniri ezerek veya rendeleyerek bir kaseye alın. Maydanozu ince şekilde doğrayıp peynirle karıştırın. İç harcı hazır hale getirin.

Hamurun Şekillendirilmesi ve Pişirme: Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın ve bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün. Her bezeyi un yardımıyla açarak yuvarlak veya dikdörtgen şekilde tepsi büyüklüğünde açın.

Yufkaların Haşlanması: Geniş bir tencerede suyu kaynatın ve içine tuz ekleyin. Yufkaları sırayla kaynar suya atarak 30-35 saniye kadar haşlayın. Haşlanan yufkaları soğuk su dolu bir kaba alarak yapışmasını önleyin.

Katlarının Oluşturulması: Eritilmiş tereyağı ile yağlanmış tepsiye ilk yufkayı serin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Beş kat yufka üzerine peynirli iç harçtan serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı işlemle sırayla tepsiye yerleştirin.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 190 derece fırında su böreği üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Editör: Havva Andırır