Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO'nun yeni genel sekreteri olarak atanması için son adımı attı. Rutte, NATO'nun 32 üyesinin tamamının onayını aldıktan sonra, önümüzdeki günlerde yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Destek Oy Birliğiyle Alındı

Hafta içinde Macaristan, Slovenya ve en son olarak Romanya'dan da destek alarak Rutte, genel sekreterlik pozisyonu için tek aday olarak kalmıştı. Bu gelişmelerin ardından Rutte'nin göreve başlaması kesinlik kazandı.

"Teflon Mark" ve Diplomatik Yetenekleri

Mark Rutte, siyasi kariyeri boyunca "Teflon Mark" olarak da bilinen bir isim oldu. Bu lakap, Rutte'nin ülkesindeki siyasi krizler ve çeşitli skandallara rağmen liderliğini sürdürmesiyle kazanmıştı. Ayrıca, yüksek ikna kabiliyeti ve uluslararası ilişkilerdeki başarısıyla da tanınıyor.

Trump'la İlişkiler ve Gelecek Dönem

Özellikle ABD ile ilişkilerinde dikkat çeken bir profil çizen Rutte, eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkileri yönetirken de dikkat çekmişti. Rutte'nin Trump'a karşı duruşu ve diplomatik yetenekleri, gelecekteki uluslararası ilişkilerde de etkili olabileceği düşünülüyor.

Mark Rutte Kimdir?

Mark Rutte, 1967 yılında Lahey'de doğdu ve siyasete atılmadan önce Unilever gibi büyük bir şirkette insan kaynakları alanında çalıştı. Evli olmayan ve çocuğu bulunmayan Rutte, gençliğinde piyanist olma hayaliyle başladığı hayatında, siyaset ve uluslararası ilişkilerde önemli bir figür olarak kendini kanıtladı.