Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez Tutuklandı mı, mahkemede ne dedi?

Manisa'nın Kula ilçesinde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında yaşanan bir olay sonrası tutuklandı. İddialara göre, Başkan Dönmez'in belediye ile anlaşma yapan bir firmanın yetkililerini belediye binasına çağırması üzerine gerilim yaşandı. Firma yetkilileri M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in belediyenin adını kullanarak esnaftan para topladığı iddiasıyla suçlandı ve bu durum belediye başkanının dikkatini çekti.

Olayın Gelişimi

Başkan Dönmez, iddiaya göre, söz konusu firmanın belediye ile olan sözleşmesini feshetmek istedi. Ancak bu süreçte yaşanan tartışma hızla şiddete dönüştü. Firma yetkilileri M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediyeden dışarı çıkarıldı. Bu olay sonrası darp edilen M.U. ve H.D., polise başvurarak şikayette bulundu ve sağlık raporu aldı.

Sinan Ateş Davasında Neden Ortalık Karıştı, Mahkeme Başkanı Hangi Partinin Genel Başkanını Salondan Çıkarttı? Sinan Ateş Davasında Neden Ortalık Karıştı, Mahkeme Başkanı Hangi Partinin Genel Başkanını Salondan Çıkarttı?

Hukuki Süreç ve Tutuklama

Olayın ardından Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Başkan Dönmez, şoförü M.O.A. ve koruma R.G., ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Başkan Dönmez'e "yağmaya azmettirme" suçundan tutuklama kararı verdi. Bu kararın ardından Başkan Dönmez, Kula Hükümet Konağı önünde toplanan kalabalık tarafından beklenirken adliye çıkışında "Kula’ya zarar verecek hiçbir şey yapmadım" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım