Manisa Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez Kimdir neden gözaltına alındı?

1969 yılında Manisa’nın Kula ilçesinde dünyaya gelen Hikmet Dönmez, eğitim hayatını doğduğu ilçede tamamladı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kula’da aldıktan sonra Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 1994 yılında polis olarak göreve başlayan Dönmez, emniyet teşkilatında çeşitli birimlerde çalıştı. Emekliliğinin ardından Kula'nın Körez Mahallesi'nde muhtar olarak görev yaptı. Evli ve dört çocuk babası olan Dönmez, yerel siyaset arenasında aktif rol oynadı.

Hikmet Dönmez Neden Gözaltına Alındı?

Manisa Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında iki kişinin darbedilmesiyle ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Dönmez'in gözaltına alınma nedeni, belediyeden ihale alan bir firmanın yetkilileri olduğu belirtilen M.U. ve H.D'nin darbedildiği iddialarına dayanıyor. Mağdurlar, mesai saatinin ardından Başkan Dönmez'in daveti üzerine Kula Belediyesine gittiklerini ve burada darbedildiklerini öne sürerek polise başvurdu. Bu gelişmeler üzerine Dönmez’in emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Belediye Personeli de Gözaltına Alındı mı?

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, ilk olarak belediye personeli M.O.A. ve R.G. gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu iki kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Başkan Dönmez'in gözaltına alınması, bu tutuklamaların ardından gerçekleşti.

Hastanede Tedavi Gören Mağdurlar Kimler?

Darbedildiği iddia edilen M.U. ve H.D. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Belediyeden ihale alan firmanın yetkilileri oldukları öğrenilen bu iki kişi, darp iddialarını polise bildirerek Başkan Dönmez ve diğer şüpheliler hakkında şikayetçi oldu. Tedavi süreci devam eden mağdurların ifadesi, olayın soruşturma kapsamını genişletti.