Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan Grand Hyatt Erawan Oteli'nde dün altı kişinin ölü bulunması, büyük bir soruşturma başlatılmasına neden oldu. Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, ölenlerin Sherine Chong (56), Dang Hung Van (55), Thi Nguyen Phuong (46), Hong Pham Thanh (49), Thi Nguyen Phuong Lan (47) ve Dinh Tran Phu (37) olduğu belirlendi.

Ölümlerin Sebebi Olarak Siyanür Zehirlenmesi Mi Gösteriliyor?

Yapılan incelemelerde, ölen kişilerin kullandığı çay bardaklarında siyanüre rastlandı. Bu durum, ölümlerin büyük olasılıkla siyanür zehirlenmesinden kaynaklandığını düşündürüyor. Kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi sonuçları bekleniyor. Siyanürün, ölen kişilerden biri tarafından getirilmiş olabileceği ve zehirleme olayının arkasında bu kişinin bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, ölenlerin yakınlarıyla yapılan görüşmelerde, grubun bir yatırımla ilgili borç yüzünden anlaşmazlık yaşadığı ve ölenlerden birinin borçlu olduğu öğrenildi.

Zehirleme Olayı Nasıl Gerçekleşti ve Kimler Dahil Oldu?

Grup, hafta sonu otele ayrı ayrı giriş yaptı ve kendilerine 5 oda tahsis edildi. Bu odalardan 4'ü 7. katta, biri ise 5. kattaydı. Pazartesi günü öğleden sonra grup, 5. kattaki odada toplandı. Sipariş edilen yiyecek ve çayları, o sırada odada bulunan tek kişi olan Sherine Chong teslim aldı. Garsonun misafirlere çay yapma teklifini reddeden Chong, gözle görülür şekilde stres altındaydı. Daha sonra, grubun diğer üyeleri odaya girdi.

Otele 7 Kişilik Rezervasyon Yapan Kişi Kim ve Nerede?

Otel rezervasyonunda yer alan 7. kişinin, ölenlerden birinin kız kardeşi olduğu belirtildi. Bu kişinin geçtiğimiz hafta Tayland'dan ayrılıp Vietnam'a gittiği ve olayla ilgisi olmadığı açıklandı. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) soruşturmada Tayland makamlarına yardımcı olduğunu belirtti.

Son dakika... İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Nablus'taki Saldırının Detayları Son dakika... İsrail Askerleri Tarafından Başından Vurulan Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Nablus'taki Saldırının Detayları

İlk İncelemelerde Hangi Bulgulara Ulaşıldı?

Otel temizlik görevlileri tarafından bulunan altı kişinin cansız bedeni üzerine yapılan ilk incelemelerde, grubun zehirlenme nedeniyle hayatını kaybettiği anlaşıldı. Otel odasında yapılan incelemelerde masalarda kahve ve çay bardakları bulundu, ancak herhangi bir kavga veya darp izine rastlanmadı. Ölenlerden dördünün Vietnam vatandaşı, ikisinin ise Vietnam-ABD çifte vatandaşı olduğu öğrenildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız