Spor gündemine taze bir soluk getiren ve çarpıcı yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Lube Ayar, izleyicilerin merak konusu haline geldi. Peki, bu iddialı gazeteci ve spor yorumcusu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte, Lube Ayar'ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler...

Lube Ayar Ne İş Yapıyor Mesleği Ne Kaç Yaşında Kimdir?

Lube Ayar, 1978 yılında Artvin'in Berta (Ortaköy) köyünden göç eden Gürcü kökenli bir ailenin çocuğu olarak Üsküdar'da dünyaya geldi. Spora olan ilgisi ve gazetecilik tutkusuyla ön plana çıkan Ayar, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde öğrenim görmüş ancak futbol sevgisi nedeniyle Fanatik gazetesinde stajyer olarak gazetecilik kariyerine adım atmıştır. Daha sonrasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne kabul edilmiş, ancak eğitimine devam etmemiştir.

Lube Ayar Profesyonel Gazetecilik Kariyeri

Gazetecilik kariyerine Fanatik gazetesinde stajyer olarak başlayan Lube Ayar, sonrasında Yeni Yüzyıl, Akşam, Star TV, Milliyet, Yurt ve Habertürk gibi önemli medya kuruluşlarında muhabir ve editör olarak görev yapmıştır. Özellikle 2006 yılında Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın görevden alınması haberini yapmasıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Siyasal Haber" dalında Başarı Ödülü'ne layık görülmüş ve "Yılın Gazetecisi" seçilmiştir. Aynı haberle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne de değer görerek önemli bir başarı elde etmiştir.

Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler

Lube Ayar Spor Yorumculuğunda Öne Çıkan İsim

Spor alanındaki derin bilgisi ve çarpıcı yorumlarıyla dikkat çeken Lube Ayar, spor yorumculuğunda da kendine sağlam bir yer edinmiştir. Özellikle futbol ve diğer spor dallarına dair yaptığı analizlerle izleyicilerin takdirini kazanmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız