2024 YDS/2 Başvuru Tarihi ve Ücreti Nedir? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İkinci Dönem Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? 2024 YDS/2 Başvuru Tarihi ve Ücreti Nedir? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İkinci Dönem Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler için nakil (ek tercih) süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, yerleştirmeye esas 1. nakil tercihleri 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlk nakil tercihlerinin ardından, 29 Temmuz'da 1. nakil sonuçları açıklanacak.

E-Okul Üzerinden Nasıl Başvuru Yapılır?

LGS tercih sonuçlarının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için nakil süreci devreye giriyor. Öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümü'ne girerek tercihlerini yapabilecekler. Nakil sürecinde, öğrencilerin tercih ettikleri okullara yerleşip yerleşemedikleri, nakil sonuçlarının ilanıyla netlik kazanacak.

Nakil Takvimi

1. Nakil Süreci: 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında tercihler alınacak ve 29 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak.
2. Nakil Süreci: 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında tercihler alınacak ve 5 Ağustos'ta sonuçlar ilan edilecek.
Boş Kontenjanlar İçin Yerleştirme: 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından başvurular alınacak.
Yatılılık Başvuruları: Okullar ve kurumlar, 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında yatılılık başvurularını alacak ve 26 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

Başvuru Süreci

Öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden nakil işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler. Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümü'ne giriş yaparak tercihlerini yapabilecekleri gibi, süreçle ilgili detayları da bu platformdan takip edebilecekler.
 

Editör: Havva Andırır