KPSS Ortaöğretim 2024 Puan Hesaplama Yöntemi ve Sonuç Tarihi: KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KPSS Ortaöğretim 2024 Puan Hesaplama Yöntemi ve Sonuç Tarihi: KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) için 2024 yılında geçerli olan taban puanları ve başvuru şartları, adayların merak ettiği konular arasında yer almaktadır. İşte detaylar:

PMYO için Hangi Puan Türü Gerekli?

Polislik mesleğine adım atmak isteyen adayların sadece TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavına girmeleri yeterlidir. AYT (Alan Yeterlilik Testi) veya YDT (Yabancı Dil Testi) gibi puanlar gerektirilmez.

2024 PMYO Taban Puanı Kaç?

PMYO için bu yıl belirlenen ham puan 250 olarak açıklanmıştır. Adayların 250 ham puan alabilmeleri için en az 45 net ve üzeri yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adayların PMYO'ya başvurabilmeleri için aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Lise veya dengi okul mezunu olmak.
ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan YKS sınavında belirlenen puan türünden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
25 yaşından küçük olmak.
Boy ve beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.
Siyasi partiye üye olmamak.
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak.                                                                   Silah taşıma veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Polislik İçin TYT mi, AYT mi?

PMYO başvurularında sadece TYT puanı esas alınır. Diğer puan türleri (AYT, YDT) değerlendirme kapsamında değildir.

Polislikte Geçen Yılın Şartları

Geçtiğimiz yıllarda şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için özel olarak belirlenen 200 ham puan şartı bulunmaktaydı.

Editör: Havva Andırır