ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 2024 KPSS alan bilgisi sınavının detaylarını adaylarla paylaştı. Bu yıl KPSS alan bilgisi sınavı üç oturum halinde gerçekleştirilecek ve adaylara farklı konulardan sorular yöneltilerek değerlendirme yapılacak.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi Ne Zaman? ÖSYM'nin DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı ve Tercih Süreci İçin Beklenen Tarih Ne Zaman? 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi Ne Zaman? ÖSYM'nin DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı ve Tercih Süreci İçin Beklenen Tarih Ne Zaman?

KPSS Alan Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta? 

2024 KPSS alan bilgisi sınavı 20-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. İlk gün olan 20 Temmuz'da sınavın ilk oturumu saat 10:15'te başlayacak. Bu oturumda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri konularından sorular sorulacak. İkinci oturum ise aynı gün saat 14:45'te gerçekleştirilecek ve Hukuk, İktisat, Maliye derslerinden sorular içerecek. Her iki oturum için adaylara 150 dakika süre verilecek.

İkinci gün olan 21 Temmuz'da sınav saat 10:15'te başlayacak ve bu oturumda İşletme, Muhasebe, İstatistik konularından sorular yer alacak. Bu oturum 160 dakika sürecek. Engelli adaylar için ek süre uygulaması yapılacak ve ilave 30 dakika süre verilecek.

Sınav Detayları ve Soru Formatı

KPSS alan bilgisi sınavında adaylara her bir oturumda çoktan seçmeli 40'ar soru sorulacak. İstatistik testi için ayrıca 60 dakika, diğer testler için ise 50'şer dakika süre verilecek.

Sonuçların Açıklanması

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 KPSS alan bilgisi sınavının sonuçları 23 Ağustos tarihinde adayların erişimine sunulacak.

Editör: Havva Andırır