2024 KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın soruları ve cevap anahtarları yayımlandıktan sonra, adaylar kendi performanslarını değerlendirmek üzere bu materyalleri inceledi. Şimdi ise gözler KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, KPSS Ön Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM Tarafından YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Duyuruldu: Adaylar İçin Kayıt ve Elektronik Kayıt Süreçleri Ne Zaman Başlayacak ve Nasıl Yapılacak? ÖSYM Tarafından YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Duyuruldu: Adaylar İçin Kayıt ve Elektronik Kayıt Süreçleri Ne Zaman Başlayacak ve Nasıl Yapılacak?

KPSS Ön Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimine göre, KPSS Ön Lisans sınav sonuçları 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarının ilan edilmesini sabırsızlıkla beklerken, bu tarihte sonuçların erişime açılması planlanıyor. Sonuç açıklama tarihine şu anda sadece 16 gün kaldı.

KPSS Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişilebilecek. Adaylar, sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM'nin mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuçları, basılı bir şekilde adaylara gönderilmeyecek. Sonuçlar, internet üzerinden öğrenildiğinde tebliğ hükmünde sayılacak.

Sonuç Belgesi ve Doğrulama İşlemleri Nasıl Yapılacak?

KPSS sonuç belgesi, ÖSYM tarafından basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde, adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları yer alacaktır. Ayrıca, ÖSYM'nin "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" sayesinde adaylar, sonuç belgelerinin doğruluğunu kontrol edebilecekler. Bu sistem, https://sonuc.osym.gov.tr adresinde yer alan "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" sayfasından erişilebilir.

Editör: Havva Andırır