Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandı: İlk 500’de Türkiye'den 9 üniversite hangileri? Dünyanın en iyi üniversiteleri açıklandı: İlk 500’de Türkiye'den 9 üniversite hangileri?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans geç başvuruları için adaylar araştırmalarına başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 KPSS takvimine göre normal başvuru süreci 2 Temmuz'da sona ermişti. Ancak başvuru dönemini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri belirlendi.

Geç Başvuru İşlemleri

KPSS önlisans geç başvuruları, 9-10 Temmuz 2024 tarihlerinde ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak. Bu süreçte başvuru yapacak adayların gerekli belgelerle birlikte başvuru merkezlerine gitmeleri veya online platformları kullanmaları gerekecek.

Önlisans Sınav Tarihi

ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre, 2024 KPSS önlisans sınavı 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye genelinde belirlenen merkezlerde yapılacak olup, sınav süreci ve uygulama detayları ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde adaylarla paylaşılacak.

Editör: Havva Andırır