2024 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) lisans düzeyinin son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 4 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sabah oturumu saat 12.45'te sona erecek, öğleden sonra yapılacak İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te başlayıp 16.45'te tamamlanacak. ÖSYM, sınavdan kısa bir süre sonra KPSS ÖABT'nin soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını resmi web sitesinde erişime sunacaktır. Adaylar, sınav sonrası detaylara bu platform üzerinden ulaşabilecekler.

KPSS ÖABT Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanma tarihi belirlendi. Adaylar, sınav sonuçlarını 23 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM'nin resmi sonuç duyuru sitesinden öğrenebilecekler. Sonuçlar, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden erişime sunulacak. Bu tarihten itibaren adaylar, sınav performanslarını değerlendirme ve sonuçlarını inceleme imkanına sahip olacaklar.

AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV TAKVİMİ: Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman, hangi tarihte? AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınav tarihleri 2024-2025 AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV TAKVİMİ: Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman, hangi tarihte? AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınav tarihleri 2024-2025

KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar sınav performansları ve puanları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek, sınav sonuçları üzerinden gerekli planlamalarını yapabilecekler.

Editör: Mehmet Çetil