e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 2024 yılı için KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavı için başvuru sürecinin detaylarını ve sınav takvimini açıkladı. Adaylar tarafından merakla beklenen başvuru tarihleri ve sınav uygulama zamanları belirlendi.

DHBT Nedir?

DHBT, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'nin kısaltmasıdır. Bu test, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar için personel alımı yapacak adayların bilgi düzeyini ölçmek amacıyla ÖSYM tarafından düzenlenir. Sınav, adayların din bilgisi ve genel kültürlerini değerlendirerek bu alanda görev yapacak nitelikli personelin seçiminde önemli bir adımdır.

Başvuru Tarihleri ve Süreci

2024 KPSS DHBT başvuruları 9 - 15 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular için son tarih ise 22 Ağustos olarak belirlendi. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuru sürecinde belirtilen tarihler arasında gerekli belgelerin tamamlanması ve eksiksiz olarak başvurunun gerçekleştirilmesi önemlidir.

Sınav Tarihi ve Sonuçlar

2024 KPSS DHBT sınavı 22 Eylül'de yapılacak. Sınav sonuçları ise ÖSYM tarafından 16 Ekim'de adaylara duyurulacak. Bu süreçte adaylar, sınavdan önce belirlenen başvuru ve sınav tarihlerine dikkat ederek hazırlıklarını tamamlamalı ve sınav günü için gerekli önlemleri almalıdırlar.

Editör: Havva Andırır