Koray Aydın Kimdir?

Koray Aydın, Türk siyasetçi ve mühendis olarak tanınmaktadır. 3 Aralık 1955'te Trabzon'da doğmuş olan Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bünyesinde başlayan Aydın, çeşitli dönemlerde milletvekili olarak görev yapmıştır. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini de üstlenmiş olan Aydın, 2017 yılında MHP’den ayrılarak İYİ Parti'ye katılmış ve burada Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2018 ve 2023 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti’den Ankara milletvekili olarak seçilmiştir. Türk milliyetçisi politikaları ile tanınan Koray Aydın, Türk siyasetinde önemli bir figür olarak varlığını sürdürmüştür.

Koray Aydın Neden İYİ Parti'den İstifa Etti?

İYİ Parti'nin kurucularından ve Ankara milletvekillerinden biri olan Koray Aydın, partiden istifasını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Aydın, uzunca bir veda açıklamasında istifasının gerekçelerini detaylı bir şekilde anlattı. İstifasında, İYİ Parti’nin kuruluş amacından saptığını ve parti içinde yaşanan haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve ne mezunu? Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve ne mezunu?

Aydın’ın açıklamasına göre, İYİ Parti, özellikle son iki yılda içine kapanarak enerjisini iç rekabete harcamaya başlamış ve bu süreçte hatalı stratejiler izlemiştir. Ayrıca, 2023 genel seçimleri öncesinde ilçe ve il kongre süreçlerinin başlaması, Altılı Masa sürecinde yürütülen hatalı stratejiler ve yerel seçimlerdeki başarısızlıklar gibi konularda uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti. İYİ Parti’de yaşanan erime ve gerileme sürecinin partinin kurucu felsefesine zarar verdiğini ve bu süreçte partinin Meral Akşener tarafından yanlış yönlendirildiğini dile getirdi.

İYİ Parti’den İstifa Gerekçesi Ne?

Koray Aydın, istifasına neden olan asıl etkenin, İYİ Parti'nin kuruluş felsefesinden sapması ve iç huzursuzluklar olduğunu belirtti. 2023 genel seçimlerinden sonra yaşanan ayrışma süreçleri, partinin yönetim anlayışında bir değişim olmadığını açıkça ortaya koymuştur. Son kurultay sonrasında beklenen toparlanmanın yerine istifalar ve ihraç talepleri gelmiştir. Aydın, İYİ Parti’de artık varlığına, görüşlerine ve önerilerine ihtiyaç duyulmadığına kanaat getirerek istifa etme kararı almıştır.

Aydın, İYİ Parti’nin ana omurgasını oluşturan Türk milliyetçiliği ve demokrat kimliğinden uzaklaşması, parti içinde yaşanan adaletsizlikler ve Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşmelerin partiye açıklanmaması gibi konuları istifasının ana sebepleri olarak göstermiştir. Bu süreçte, parti içi sorunları kamuoyu önünde tartışmamak için hassas davrandığını ifade eden Aydın, hizmetlerine bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini duyurmuştur.

Editör: Murat Serdar Yıldız