Türkiye'de 200'den fazla şubesi bulunan ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'un etinde domuz eti tespit edildiği iddiaları, gündemde geniş yankı uyandırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan sakıncalı ürünler listesinde Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz etinin yer alması, toplumda büyük bir tepkiyle karşılandı. Şirket, bu iddiaları yalanlayarak, ürünlerinde asla domuz eti kullanılmadığını bildirdi. Köfteci Yusuf, yaşananları bir "kumpas" olarak nitelendirirken, konunun aydınlatılması için çabalarını sürdüreceklerini belirtti.

Jandarma Uzman Erbaş alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Jandarma Uzman Erbaş alımı son gün ne zaman? JGK uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Jandarma Uzman Erbaş alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Jandarma Uzman Erbaş alımı son gün ne zaman? JGK uzman erbaş alımı başvuru şartları neler?

Erdoğan (1)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Köfteci Yusuf olayıyla ilgili ilk kez konuşarak, Türkiye'deki gıda güvenliği ile ilgili bilgiler paylaştı. Türkiye’de toplam 724 bin gıda işletmesi bulunduğunu belirten Erdoğan, bu işletmelerin her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlendiğini ifade etti. Bu yıl denetimlerin sayısının 1 milyona yaklaştığını aktaran Erdoğan, "Tarım ve Orman Bakanlığımız, bir sıkıntı tespit edildiği anda bunu elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi," dedi.

Denetim Süreci Nasıl İşliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köfteci Yusuf'un denetim sürecine dair detaylar vererek, Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapıldığını bildirdi. Bu durum üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu, itiraz süreçlerinin yaşandığını ve mahkemenin Tarım Bakanlığı'nın kararını iptal ettiğini söyledi. Erdoğan, “Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde, bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor," ifadelerini kullandı.

Köfteci Yusuf-1

Gıda Güvenliği Ciddiye Alınmalı Mı?

Cumhurbaşkanı, gıda güvenliğinin ciddiye alınması gereken bir konu olduğunun altını çizerken, herkesin kendini savunma hakkının bulunduğunu da vurguladı. Erdoğan, "Sonuç itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor," dedi. Bu açıklamalar, gıda güvenliği konusunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Mehmet Çetil