Pelin Karahan, 6 Ekim 1984 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlkokulu Arı Koleji'nde tamamladıktan sonra, anne ve babasının boşanmasının ardından annesiyle yaşamaya başlamıştır. Ortaokul eğitimini Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ve Ödemiş İlköğretim Okulu'nda sürdüren Karahan, daha sonra Polis Koleji'ni kazanmış ancak bu eğitim kurumundan ayrılarak Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi'ne devam etmiştir. Yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. İstanbul’a yerleşerek Erberk Ajansı'na kaydolmuş ve bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile Demirdöküm reklam filmini çekmiştir.

Untitled (70)-1

Kirli Sepeti Meyra'sı Pelin Karahan Kimdir?

Pelin Karahan, televizyon kariyerine 2007 yılında Kavak Yelleri dizisinde Aslı Zeybek karakteriyle adım atmıştır. Bu dizideki performansı ile tanınan Karahan, ardından 2012-2014 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mihrimah Sultan rolünü üstlenmiştir. Ayrıca, 2015-2016 yıllarında Yeter dizisinde Aylin Harmanlı ve 2018'de Yuvamdaki Düşman dizisinde Tülin karakterlerini canlandırmıştır. 2021-2022 yılları arasında Bir Zamanlar Kıbrıs/Kıbrıs: Zafere Doğru dizisinde İnci Dereli rolü ile dikkat çekmiştir.

Kapak 122623

Pelin Karahan'ın Medya Programları

Pelin Karahan, televizyon programcılığı da yapmıştır. TRT Okul'da "Bir Evde" adlı hayvan bakımı programını sunmuş, Show TV'de "Pelin Karahan ile Nefis Tarifler" adlı yemek programında yer almıştır. 2022 yılında Star TV'de Ramazan Ayı boyunca yayımlanan "Pelin'in Mutfağı" adlı programı sunmuştur.

Show TV’nin İddialı Dizisi 'Bahar: Kalbini Dinlemeye Var Mısın?' Hangi Oyuncularla Ekrana Dönüyor? Show TV’nin İddialı Dizisi 'Bahar: Kalbini Dinlemeye Var Mısın?' Hangi Oyuncularla Ekrana Dönüyor?

Pelin Karahan'ın Aile Hayatı

Pelin Karahan, 24 Haziran 2014 tarihinde iş insanı Bedri Güntay ile evlenmiştir. Çiftin Ali Demir ve Can Eyüp adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Pelin Karahan, geniş bir kariyer yelpazesine sahip olup, oyunculuk ve televizyon sunuculuğu alanında başarılı bir kariyere imza atmıştır.

Editör: Mehmet Çetil