Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Salur köyünde 29 Temmuz’da meydana gelen trajik olayda, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Döndü Zeybek’in babası Osman Zeybek’i bıçakla öldürdüğü öğrenildi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Döndü Zeybek ile babası Osman Zeybek arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucu genç kadın, babasını göğüs bölgesinden bıçakladı. Ağır yaralanan Osman Zeybek, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay Sonrası Gelişmeler Nelerdir?

Olayın ardından gözaltına alınan Döndü Zeybek, ifadesinde babası ile annesinin yaklaşık altı yıl önce boşandığını belirtti. 29 Temmuz’da köyde bir düğüne katıldığını ve bu sırada babasının kendisini tehdit eder gibi hareket ettiğini söyledi. Düğünden sonra evde aldığı ekmek bıçağıyla babasıyla karşılaştığını ve bıçağı ona sapladığını anlattı. Döndü Zeybek’in, babasının kendisine daha önce zarar verdiğini iddia ettiği ve psikolojik sorunlar yaşadığı ile ilgili bilgiler verildi. Genç kadın, ifadesinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı ve Yalvaç T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Böyle hırsızlıklık görülmedi! Sakal-ı Şerifi çaldılar Böyle hırsızlıklık görülmedi! Sakal-ı Şerifi çaldılar

Döndü Zeybek’in Spor Geçmişi ve Sosyal Medya Paylaşımı

Döndü Zeybek’in, Anadolu Lisesi mezunu olduğu ve ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitimine devam ettiği öğrenildi. 2019 yılında Kick Boks Federasyonu ve Muay Thai Federasyonu’ndan lisanslı sporcu olduğu belirtildi. Olayın ardından, Döndü Zeybek’in sosyal medyada yaptığı bir paylaşım dikkat çekti. Antrenman fotoğraflarının üzerinde "Ben şiddete eğilimliyim" şeklinde bir yazı yazdığı görüldü.

Osman Zeybek’in Cenazesi Nerede Defnedildi?

Vücudunda iki bıçak darbesi tespit edilen Osman Zeybek’in cenazesi, 30 Temmuz’da ikindi vakti kılınan namazın ardından Salur köyünde toprağa verildi. Olayın detayları ve Döndü Zeybek’in psikolojik durumu, toplumda büyük yankı uyandırdı.

Editör: Mehmet Çetil