Kemal Sunal Muzesi 1024X697

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yeşilçam'ın efsane ismi Kemal Sunal'ın anısını yaşatmak için Kadıköy'de bir müze açtı. 60. Yıl Göztepe Parkı'nda bulunan müzede, Sunal'ın film afişlerinden kişisel eşyalarına, giydiği kostümlerden özel hatıralarına kadar birçok obje sergileniyor.

Whatsapp Image 2024 03 15 At 224652

Müze fikri Sunay Akın'dan çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, bu fikrin ilk olarak şair ve yazar Sunay Akın tarafından kendisine sunulduğunu söyledi. İmamoğlu, Sunal'ın herkesi güldüren ve düşündüren çok değerli bir sanatçı olduğunu ve müzesini açmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Sunal'ın evi müzeye komşu

İmamoğlu, müzenin konumu hakkında da ilginç bir anekdot paylaştı. Sunay Akın ile Gül Sunal'ı ziyaret ettiğinde, tesadüfen Kemal Sunal'ın evini tarif ettiğini fark ettiğini anlatan İmamoğlu, "Bu müzeyi Kemal Sunal düşündü" dedi.

Istanbul Kadikoyde Kemal Sunal Muzesi Acildi Muze Acilisi Ekrem Imamoglu Tarafindan Yapildi

Gül Sunal: "Kemal bu müzeyi hayal etti"

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da müze açılışında duygularını paylaştı. Sunal'ın müzeyi hayal ettiğini ve eşyalarını özenle sakladığını belirten Gül Sunal, "Bu müzeyi Kemal'in anısına hep birlikte yaşatacağız" dedi.

Istanbul Da Kemal Sunal Muzesi Acildi 16950072 3190 M

Atla Gel Şaban dolmuşu da müzede

Müzede Sunal'ın filmlerinde kullandığı birçok obje de sergileniyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise "Atla Gel Şaban" filmindeki unutulmaz dolmuş. Açılışta Ekrem İmamoğlu ve Ali Sunal, bu dolmuşa binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kemalsunal1Jpg C74 Z Rl Qz6 Uuig E M O A K 6 K Q

Kemal Sunal Müzesi, sevenlerini bekliyor

Roberto Cavalli NEDEN öldü, Roberto Cavalli kimdir, kaç yaşında, hayatı ve biyografisi Roberto Cavalli NEDEN öldü, Roberto Cavalli kimdir, kaç yaşında, hayatı ve biyografisi

Kemal Sunal Müzesi, 7 gün 24 saat açık olacak şekilde ziyarete ücretsiz olarak açıldı. Usta oyuncunun hayranları ve sevenleri, müzeyi ziyaret ederek Sunal'ın anısını yaşatabilirler.

Müzede Neler Var?

  • Kemal Sunal'ın film afişleri
  • Kişisel eşyaları
  • Giydiği kostümler
  • Özel hatıraları
  • Atla Gel Şaban dolmuşu
  • Ve daha fazlası...

Müzeye Nasıl Gidilir?

Kemal Sunal Müzesi, Kadıköy'de bulunan 60. Yıl Göztepe Parkı'nda yer alıyor. Müzeye ulaşmak için;

  • Metro: M4 hattı Acıbadem durağında inip, 10 dakikalık yürüme mesafesi.
  • Otobüs: 10B, 14E, 16D, 22RE, 25E, 320T hatlarından herhangi birinde "Göztepe Parkı" durağında inebilirsiniz.

Ziyaret Saatleri:

  • 7 gün 24 saat

Giriş Ücreti:

  • Ücretsiz