Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, 8 Eylül’de yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adayı olmayacağını açıkladı. Çamlı, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu çağırıyı yeniliyorum. Ben artık yönetmek istemiyorum. Ben genel kurul kararı aldım, aday da değilim” ifadelerini kullandı. Çamlı, görev süresince yaşanan sorunlara da değinerek, kulüp yönetimini bıraktığını ve bu süreçte yorulduğunu belirtti.

Mali Durum ve Borçlar

Ali Çamlı, Kayserispor’un mali durumuna ilişkin detaylı bilgi verdi. Görevde bulundukları süre zarfında kulübün 75 borç dosyasını kapattıklarını belirten Çamlı, Berna Gözbaşı’nın alacakları nedeniyle kulübün tüm gelirlerine temlik konulduğunu ifade etti. Bu durumun kulübün mali hareketlerini olumsuz etkilediğini söyleyen Çamlı, “Kulübün hesaplarının incelenmesi için mahkemeye başvurduk. Berna Gözbaşı’nın alacakları varsa alır. Bundan sonra karar devlete ait” şeklinde konuştu.

Borçların Detayları

Çamlı, kulübün mevcut borcunun 500 bin avro olduğunu, geçmişteki borçlarının ise FIFA’daki dosyalardan kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Berna Gözbaşı döneminde kulübün 49 milyon avro gelir elde ettiğini ve bu dönemde 9 milyon avro menajerlik ücreti ödendiğini vurguladı. Çamlı, mevcut 9 dosyanın kulüp aleyhine sonuçlanması durumunda toplam borcun 972 milyon liraya ulaşacağını ifade etti.

Galatasaray - PAOK maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Galatasaray - PAOK maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Galatasaray - PAOK maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Galatasaray - PAOK maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Galatasaray UEFA Avrupa Ligi

Transfer Sorunları ve Gelecek Planları

,Kayserispor'un en büyük mali sorunlarından birinin, Berna Gözbaşı döneminde Fenerbahçe'den yapılan Mame Thiam transferinden kaynaklandığını belirten Asbaşkan Nurettin Açıkalın, bu transferin ardından kulüp üzerindeki mali yükün ağırlaştığını söyledi. Çamlı, genel kurul öncesinde kulübün mevcut mali sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ve borçların temizlenmesi yönünde adımlar attıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Havva Andırır