1977 yılında İstanbul'da doğan Kerem Süleyman Yüksel, eğitim hayatına İstanbul'da başladı. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Kamu yönetimi alanında aldığı eğitimle birlikte kariyerine mülki idare amiri olarak adım attı.

Kariyerindeki Gelişim

Yüksel, 2005 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak mülki idare amiri olarak göreve başladı. Kariyerindeki ilk yıllarda Çorum, Giresun, Kastamonu gibi illerde çeşitli görevlerde bulundu. Alaca Kaymakamlığı'nda refiklik stajını tamamladıktan sonra Kastamonu Daday ilçesinde kaymakam vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra Yozgat, Bayburt, Van, Bolu gibi illerde ilçe kaymakamı olarak görev yaptı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah'tan Neden Ayrıldı? Ak Parti'ye Katılacak mı? Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah'tan Neden Ayrıldı? Ak Parti'ye Katılacak mı?

Son Görevi ve Yeni Ataması

Kerem Süleyman Yüksel, 2015 yılında Niğde Vali Yardımcılığı görevine atanarak daha üst düzey yönetim tecrübesi kazandı. 2017 yılında Kastamonu Taşköprü ilçesinde kaymakam olarak görev yaptıktan sonra 2018 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesine kaymakam olarak atandı ve burada aynı zamanda belediye başkan vekilliği görevini üstlendi.

Yeni Görevi ve Beklentiler

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Karabük Vali Yardımcılığı görevine atanması, Yüksel'in kariyerindeki yükselişinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Karabük'ün idari yapısına yapacağı katkılar ve yeni görevinde nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

Editör: Havva Andırır