Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan İzzet Günay, uzun sanat hayatı boyunca pek çok unutulmaz rolle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

İzzet Günay Kaç Yaşında?

İzzet Günay, 21 Ağustos 1934 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Salacak'ta doğmuştur. Babası Necati Bey, zamanında Salacak şehir hatları vapurları iskelesi yöneticisi olarak görev yapmıştır. İzzet Günay, gençlik yıllarında Deniz Lisesi'nde eğitimine başlamış ancak askerlik hizmetine başlamaktan vazgeçerek eğitimine Haydarpaşa Lisesi'nde devam etmiştir.

Sanat Kariyeri

İzzet Günay'ın sanat kariyeri, 1957 yılında Dormen Tiyatrosu'na yaptığı başvuruyla profesyonel bir döneme giriş yapmıştır. "Kara Ağaçlar Altında" oyunundaki ufak rolüyle tiyatro sahnesine adım atan Günay, daha sonra birçok önemli oyun ve tiyatro yapımlarında sahne almıştır. Sinema kariyerine 1958 yılında "Kırık Plak" filmiyle başlayan sanatçı, Zeki Müren'in şoförü rolüyle dikkat çekmiştir. "Varan Bir" filmiyle başrol oyunculuğuna adım atan İzzet Günay, 100'den fazla sinema filmi ve dizide rol almıştır.

Özel Hayatı ve Evlilikleri

İzzet Günay'ın özel hayatı da sanatı kadar dikkat çekicidir. İlk evliliğini 1963 yılında Semine Hanım ile yapan sanatçı, eşini 1968 yılında beyin kanamasından kaybetmiştir. İkinci evliliğini ise 1970 yılında İpek Hanım ile yapmış ve bu evlilikten Ömer adında bir oğlu olmuştur.

Sonraki Yılları ve Emeklilik

1970'li yıllarda ekonomik nedenlerle klasik Türk Sanat Müziği dalında solistlik yapmaya başlayan İzzet Günay, sahne hayatına farklı bir boyut kazandırmıştır. 1985 yılında açtığı antikacı dükkanını 14 yıl boyunca işleten sanatçı, sonraki yıllarda televizyon dizilerinde az sayıda rol almıştır.

Başarıları ve Hatıraları

İzzet Günay, sanat yaşamı boyunca pek çok ödül ve başarıya imza atmıştır. 1964 yılında "Ağaçlar Ayakta Ölür" filmindeki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en başarılı oyuncu seçilmiştir. Usta oyuncu, Türk sinema ve tiyatrosuna yaptığı katkılarla her zaman hatırlanacak bir sanatçı olarak kalacaktır.