İYİ Parti'den istifa ettiğini açıklayan Aylin Cesur'un hayatı ve hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki, Aylin Cesur kimdir? işte detaylar..

Karaman Valiliğine atanan Mehmet Fatih Çiçekli kimdir? Mehmet Fatih Çiçekli aslen nereli, kaç yaşında? Karaman Valiliğine atanan Mehmet Fatih Çiçekli kimdir? Mehmet Fatih Çiçekli aslen nereli, kaç yaşında?

Aylin Cesur Kimdir? Kaç yaşında?

26 Aralık 1970 tarihinde Eskişehir'de doğan Aylin Cesur, Türk siyasetçi ve tıp doktorudur. Eğitimine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlayan Cesur, tıp doktoru unvanını alarak sağlık sektöründe önemli bir kariyere sahip olmuştur. Ayrıca, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'nda Diyabet konulu doktorasını tamamlayarak akademik alanda da kendini geliştirmiştir.

Hangi Görevlerde Bulundu?

2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru olarak görevlendirilen Cesur, aynı dönemde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak da görev yapmıştır. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmış ve bu görevini devam ettirmiştir. Süleyman Demirel’in ölümüne kadar birçok yurt içi ve yurt dışı etkinlikte Demirel’e eşlik eden Cesur, Cumhurbaşkanlığı ve Demirel Vakfı’nın ortak kararıyla, Demirel’e ait Güniz Sokak’taki konutun müze yapılması ve arşivinin hazırlanması görevini üstlenmiştir.

Siyasi Kariyeri ve Ailevi Bağlantıları

Siyasi hayatında İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi olarak yer alan Aylin Cesur, 27. dönem Isparta milletvekili olarak da görev yapmıştır. Prof. Dr. Mustafa Cesur ile evli olan Cesur, 15. dönem Adalet Partisi Isparta Milletvekili Mustafa Cesur’un gelinidir. Ayrıca, İngilizce bilmektedir.

Editör: Havva Andırır