İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile gazeteci Serap Belovacıklı, 27 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen görkemli bir törenle dünya evine girdi. Çiftin nikah törenine birçok ünlü isim ve siyasetçi katıldı. Nikah şahitliğini CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve sanatçı Melek Baykal üstlendi.

Törenin Detayları ve Şahitler

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın kıydığı nikah töreni, İstanbul'da düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende Belovacıklı ve Özlale ailelerine hayırlı olsun dileklerini iletti. Çiftin nikah töreninde yer alan diğer isimler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve sanatçı Melek Baykal da bulunuyordu. Tören, yoğun ilgi gördü ve medyada geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oyun Platformlarının Gençler Üzerindeki Zararlı Etkilerini Vurguladı! Şiddet ve Sapkın Akımlar Nasıl Teşvik Ediliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oyun Platformlarının Gençler Üzerindeki Zararlı Etkilerini Vurguladı! Şiddet ve Sapkın Akımlar Nasıl Teşvik Ediliyor?

Umit Ozlale Serap Belovacikli Oz

Serap Belovacıklı Kimdir?

Serap Belovacıklı, 17 Temmuz 1984 tarihinde Bursa'da doğmuştur. Eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde tamamlamıştır. Kariyerine 2007 yılında Olay TV'de yönetmen olarak başlamış, ardından Habertürk, Akşam Gazetesi, Artı1 TV ve TVEM gibi önemli medya kuruluşlarında çalışmıştır. 2015 yılında Yurt Gazetesi'nde kısa bir süre görev aldıktan sonra, Posta Gazetesi'nde politika editörü olarak çalışmıştır. Belovacıklı, 2020 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev almış ve Haber Global’de haber sunuculuğu yapmıştır. Daha sonra Sözcü TV'de haber spikerliği yaparak meslek hayatına devam etmiştir.

Serap Belovacikli

Ümit Özlale Kimdir?

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya'da doğmuştur. Girit Türkü bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Özlale, ortaokul eğitimini Bornova Anadolu Lisesi'nde, liseyi ise İzmir Fen Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde yapmış, yüksek lisans ve doktorasını Boston College’da tamamlamıştır. Akademik kariyerine Bilkent Üniversitesi'nde başlamış, 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanını almıştır. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir.

Siyasi kariyerine Şubat 2024'te İYİ Parti'ye katılarak başlayan Özlale, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçilmiş ve 6 Eylül 2023'te, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmıştır. Ancak 2024 yılında İYİ Parti'den istifa ederek kamuoyunun dikkatini çekmiştir.

Editör: Havva Andırır