İstanbul Üniversitesi, Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 11 personel alımı yapacak. Bu alımlar 4-B statüsünde gerçekleştirilecek olup, başvuru süreci ve şartları detaylarıyla açıklandı.

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Başvuru Şartları Neler?

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılacak olan personel alımı için adaylardan belirli şartlar aranmaktadır. Başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki kriterlere uygun olmaları gerekmektedir:

Müzik, Edebiyat ya da Tarih bölümlerinden mezun olmak,
Osmanlı - Türk musikisi alanında paleografik uzmanlığa sahip olmak,
Eski yazı ve notasyonlarla yazılmış müzik eserlerini ses veya sazla uygulama konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,
Tercihen, matbu veya yazma müzik kaynakları üzerinde arşiv çalışması yapılmış projelerde yer almış olmak,
Matbu veya yazma müzik kaynakları üzerinde ses veya saz icracısı olarak eserlerin seslendirilmesi ve kaydedilmesi için gerekli donanıma sahip olmak.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Başvurular, İstanbul Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. Adaylar başvurularını en geç 21 Haziran 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru yaparken adayların aşağıdaki belgeleri hazır etmeleri gerekmektedir:

Doldurulmuş başvuru formu,
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Diploma fotokopisi,
Erkek adaylar için askerlik belgesi fotokopisi (varsa),
Özgeçmiş,
İlgili alanlarda yapılmış çalışmaların belgeleri.

Editör: Havva Andırır