Özay Kayhan, 1979 yılında Kırşehir’de doğmuştur. Eğitim hayatına 1998 yılında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ni kazanarak başlamış ve 2002 yılında mezun olmuştur. Akademiden mezuniyetinin ardından, ilk görev yeri olarak İstanbul’da Komiser Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Kayhan, eğitim hayatında hukuk derslerine de yoğun ilgi göstermiş, ancak iş yoğunluğundan dolayı hukuk fakültesine geç başlamıştır.

Çorum’da Trafik Kazasında Acı Son: Polis Memuru Kahraman Kudu ve Eşi Filiz Mutlu Kudu Hayatını Kaybetti Çorum’da Trafik Kazasında Acı Son: Polis Memuru Kahraman Kudu ve Eşi Filiz Mutlu Kudu Hayatını Kaybetti

Hukuk ve Polis Mesleğinde Kariyer

Özay Kayhan, Polis Akademisi eğitiminin ardından, 2007 yılında Diyarbakır’a tayin edilmiştir. Burada ikinci bölge görevi yaptıktan sonra, 2014 yılında İstanbul’a geri dönmüştür. Hukuk eğitimi almayı uzun yıllar erteledikten sonra, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleşmiş ve burada başarılı bir şekilde mezun olmuştur. 2020 yılına kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 4. Sınıf Emniyet Müdürü olarak Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürü görevini yürütmüştür.

Yeni Görev ve Atamalar

2020 yılında Şişli İlçe Emniyet Müdürü olarak atanmış olan Özay Kayhan, İstanbul'daki büyük bir emniyet teşkilatında görev almıştır. 2024 yılında, İstanbul’daki 16 ilçenin emniyet müdürü değişiklikleri kapsamında Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Bu atama, Kayhan’ın kariyerindeki önemli bir dönüm noktasını işaret etmektedir.

Editör: Havva Andırır