İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyi ile orta kesiminde düzenlediği saldırılarda en az 11 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırılar, Filistin topraklarındaki gerginliği artıran bir dizi olayın son halkası olarak yaşandı.

Saldırı Detayları

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu özellikle Gazze'nin kuzeyindeki Meğazi ve Nusayrat mülteci kamplarını hedef aldı. Meğazi ve Nusayrat'taki saldırılarda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait bir depo ile bir ev vuruldu. Bu saldırılarda 9 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Ayrıca Gazze kentinde de bir ev hedef alındı ve burada 2 Filistinli daha hayatını kaybetti.

Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Uluslararası Tepkiler ve İnsani Durum

Saldırıların ardından uluslararası toplumdan tepkiler yükseldi. Filistin topraklarında artan şiddet olayları, bölgede insani krizlerin derinleşmesine neden olurken, diplomatik girişimler de bu çatışmaların durdurulması için yoğunlaştı.

Editör: Havva Andırır