Altın piyasasında dikkat çeken analizleriyle bilinen İslam Memiş, gram altın ve ons altına yönelik öngörülerini takipçileriyle paylaştı. Memiş, dolar kurunun 45 TL'yi bulacağını ve gram altının 3500 TL olacağını iddia etti.

TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Hangi Tarihte ve Saatte Açıklanacak? Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Hangi Tarihte ve Saatte Açıklanacak? Merkez Bankası Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

"Kazan Dibi" Haftası

İslam Memiş, önümüzdeki haftayı 'Kazan dibi' olarak nitelendirerek, Temmuz ayında gram ve ons altın fiyatlarına yönelik beklentilerini açıkladı. Memiş, Borsa İstanbul'da orta ve uzun vadede 11-12 bin puan seviyelerini beklediğini belirtti.

Dolar 45 TL'ye Yükselecek

Memiş, dolar kurunda 40-45 bandına kadar yükseliş beklentisinin sürdüğünü ifade etti. Euro/dolar paritesinin ise beklenen performansı göstermediğini belirterek, Euro’nun altın veya gümüşle takas edilebileceğini söyledi. Memiş, "1.08 üzerinde kalıcı olamazsa takas yaparız," dedi.

Gram Altında Hedef 3500 TL

Ons altının 2 bin 280 dolar seviyesinin yılın son destek seviyesi olduğunu belirten Memiş, gram altın fiyatlarının kısa vadede 2 bin 450 – 2 bin 500 TL aralığında olmasını beklediğini açıkladı. Temmuz ayında altın fiyatlarında yükseliş olacağına dikkat çeken Memiş, "Gram altında 2 bin 700 TL ilk hedef. Devamında 3 bin dolar ons altın, gram altın ise 3 bin-3 bin 500 TL tahmin ediyoruz," dedi.

"Sessizce Bekleyenler Kazançlı Çıkacak"

İslam Memiş, Haziran ayının son haftasında altın fiyatlarının dip yapacağını ve Temmuz ayında yükselişe geçeceğini belirtti. "Bu tarihten sonra altının yolculuğu başlıyor. Temmuz ayı itibarıyla altın fiyatları yükselişe geçiyor. Sessizce bekleyenler yine kazançlı çıkacaktır," ifadelerini kullandı.

Editör: Zeliha YAKUT