Ekonomist İris Cibre, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yemek fiyatlarının fahiş olduğunu belirterek vatandaşı kafe ve restoranlara gitmemeye çağırdı. Cibre'nin yaptığı anket sonuçlarının ardından 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı alındı.

İzmir elektrik kesintisi 3 Mayıs, hangi ilçelerde elektrik yok, ne zaman gelir? İzmir elektrik kesintisi 3 Mayıs, hangi ilçelerde elektrik yok, ne zaman gelir?

Fahiş Yemek Ücretlerine Karşı Harekete Geçildi
İris Cibre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla fahiş yemek ücretlerine karşı bir boykot çağrısında bulundu. Yaptığı anket sonuçlarına göre çoğunluğun kararıyla 20-21 Nisan Cumartesi ve Pazar günlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı alındı. Cibre, bu boykotun fırsatçılığa son vermek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

"Fahiş Yemeklere Boykot" Kampanyası Başlatıldı
İris Cibre, paylaşımında "Çoğunluk kararı ile 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz. Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullanarak, vatandaşları fahiş yemek ücretlerine karşı boykota çağırdı. Ayrıca, doğru düzgün fiyatlar uygulandığına inanana kadar bu boykotun her hafta sonu tekrarlanabileceğini ifade etti.

Anket Düzenlenerek Tarih Belirlenecek
İris Cibre, paylaşımında ayrıca, gerektiği kadar istek olması durumunda bir anket düzenleyerek boykotun başlayacağı tarihi belirlemeyi önerdi. "Artık, itiraz etmeye başlayalım, birlik olursak kimse karşı koyamaz." diyen Cibre, vatandaşları fahiş yemek ücretlerine karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.