Türkiye'de Ekonomi En Büyük Sorun Olarak Görülüyor

25 Mart 2024 Pazartesi

T E T E T

Merhaba!

Anneler günü bu hafta mı, kaç gün kaldı 2024, Anneler günü bu hafta Pazar günü mü? Anneler günü bu hafta mı, kaç gün kaldı 2024, Anneler günü bu hafta Pazar günü mü?

Yeni haftaya, Cuma günkü Moskova saldırısının artçı sarsıntılarıyla başladık. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 137'ye yükseldi. IŞİD'in Horasan kolu saldırıyı üstlenirken, Putin Ukrayna'yı suçladı. Analistler, saldırının Rusya'nın Ukrayna'ya odaklanmasıyla diğer cephelerde güvenlik zaafiyetlerinin artmasının sonucu olduğunu yorumluyor.

Türkiye'de ise yaklaşan seçimlerin önemli ayaklarından biri dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılan İstanbul mitingiydi. Mitingte Erdoğan, "Biz burada 1,5 milyon kişiye alıştık ama bugün 650 bin kişi var" sözlerini kullandı.

R W R W R W

Bugünkü bültenimizde:

  • Ipsos'un Şubat 2024 Ekonomi Dosyası
  • Karabük Üniversitesi'yle ilgili Sayıştay raporu
  • İsrail'de Netanyahu karşıtı protestolar
  • Moskova'daki saldırının detayları

Ekonomi En Büyük Sorun

Ipsos'un Şubat 2024 Ekonomi Dosyası'na göre, Türkiye'de en büyük sorun ekonomi olarak görülüyor. Ankete katılanların %85'i ülkenin en büyük sorununu ekonomi olarak yanıtlarken, göçmen sorunu %3 seviyesinde kaydedildi. Siyaset ise %2 ile üçüncü sırada yer aldı.

Ekonomi

Halkın En Büyük Endişesi Enflasyon

Anketin en dikkat çekici bulgularından biri de halkın en büyük endişesinin enflasyon olması. Ankete katılanların %50'si en büyük endişesinin enflasyon olduğunu belirtti. Bu veri dünya ortalaması %34 seviyesinde bulunuyor.

Halkın %77'si Ekonomiden Memnun Değil

Ankete katılanların %77'si ekonomik gidişatın kötü olduğunu belirtti. Halkın sadece %6'sı Türkiye'nin genel durumundan memnun olduğunu ifade ederken, memnun olmayanların oranı ise %75 olarak kaydedildi.

Ekonomi W R G9 Cover

Diğer Haberler:

  • Karabük Üniversitesi'yle ilgili Sayıştay raporu, üniversitenin mali açıdan zor durumda olduğunu ortaya koydu.
  • İsrail'de Netanyahu karşıtı protestolar devam ediyor. Protestocular, Netanyahu'nun yolsuzluk ve suistimallerine karşı çıkıyor.
  • Moskova'daki saldırının detayları hala araştırılıyor. Saldırganın kimliği ve saldırının amacı bilinmiyor.