Milli Eğitim Bakanlığı, 2. dönem 1. ortak sınav tarihlerini ve 2. dönem 2. ortak sınav tarihlerinde değişiklik olduğunu duyurdu. İkinci dönem 5 Şubat'ta başladı ve öğrenciler, ilk dönemde olduğu gibi ortak sınavlara katılacaklar. İlk dönemde yaklaşık 370 bin öğrenci matematik ve coğrafya sınavlarında ter dökmüştü. İşte 6. ve 9. sınıf ortak sınav tarihleri ve detayları:

2. Dönem 1. Ortak Sınav Tarihleri 2024:

Sultan Mehmet Halil Paşayı neden öldürdü? Çandarlı olayı nedir? Neden asıldı? Sultan Mehmet Halil Paşayı neden öldürdü? Çandarlı olayı nedir? Neden asıldı?

Ülke genelindeki ikinci ortak sınavlar, 26-27 Mart 2024 tarihinde yapılacak.
Sınavlarda açık uçlu sorular kullanılacak.
sınıf matematik, 9. sınıf matematik ve Türk dili ve edebiyatı derslerinin sınavları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.
Bu derslerin sınavları, ilgili derslerin öğretmenleri tarafından puanlanacak.
sınıf Türkçe dersi sınavı için farklı bir puanlama yapılacak. 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu sorudan oluşacak sınavda, çoktan seçmeli soruların optik puanlaması il ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından yapılacak, açık uçlu sorular ise 81 ilde uygulamaya katılan öğretmenler tarafından puanlanacak.
2. Dönem 2. Ortak Sınav Tarihleri Değişti:

8 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2. dönem 2. ortak sınavları bir hafta öne çekildi.
Sınavlar 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Bu değişiklik nedeniyle, 8 ve 12. sınıflarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için konu soru dağılım tabloları hazırlanarak yayımlandı. Bu sınavlar, öğrencilerin akademik performanslarını ölçmek ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.