Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları kapsamında İngilizce öğretmenlerinin de yer aldığı branşları ve kontenjanları açıkladı. Buna göre, İngilizce öğretmenliği için atanacak kişi sayısı merak konusu oldu. 2024 yılında İngilizce öğretmenliği kaç kişinin atanacağı ve atama puanlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı.

MEB, İNGİLİZCE ÖĞRETMEN ATAMALARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında toplam 20 bin öğretmenin atanacağı belirtildi. Bu atamalarda İngilizce öğretmenliği de dikkate alınacak. İngilizce öğretmeni ataması ve 2024'teki atama puanı gündeme geliyor.

ATANACAK KİŞİ SAYISI VE ATAMA PUANI

İngilizce öğretmenliğine 968 kişi atanacağı bildirildi. Atama puanlarına ilişkin olarak ise belirlenen taban puanın 50 olduğu açıklandı. Bakan Tekin'in ifadesine göre, bu atamalar sadece KPSS skoruna dayalı değil, yüzde 50 KPSS skoru ve yüzde 50 mülakat skoru ile gerçekleştirilecek.

BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi? BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi?

ATAMA BAŞVURU SÜRECİ

Atama başvuruları 20 Mayıs'ta başlayacak. Başvuru sürecine ilişkin ayrıntılar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.