Genç müzisyen İlayda Ergün, TRT 1’in popüler türkü yarışması "Sen Türkülerini Söyle"de sesiyle dikkat çekiyor. İşte İlayda Ergün hakkında merak edilen tüm detaylar:

Ünlü senarist Can Sinan Tekgündüzlü kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Can Sinan Tekgündüzlü neden öldü? Ünlü senarist Can Sinan Tekgündüzlü kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Can Sinan Tekgündüzlü neden öldü?

İLAYDA ERGÜN’ÜN HAYATI VE EĞİTİMİ

İlayda Ergün, 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Elazığlı olan Ergün, 2024 yılı itibarıyla 27 yaşındadır. Fırat Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan İlayda Ergün, müzik öğretmenliği yapmaktadır ve özel piyano, keman ve bağlama dersleri vermektedir.

MÜZİK KARİYERİ VE EĞİTİMLERİ

İlayda Ergün, müzik kariyerine TRT Çocuk korosunda başlamış ve daha sonra gençlik korosuna devam etmiştir. Müzik alanında geniş bir eğitim almış olan Ergün, “Home stüdyosu” kurarak müzik altyapıları hazırlamakta ve dijital müzikle ilgilenmektedir.

"SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE" YARIŞMASI

TRT 1’de yayımlanan "Sen Türkülerini Söyle" türkü yarışmasına katılan İlayda Ergün, yarışmada sesiyle büyük beğeni toplamaktadır. Yarışmada yer alarak sesini daha geniş kitlelere duyurmayı hedeflemektedir.

SESLENDİRDİĞİ TÜRKÜLER

İlayda Ergün’ün seslendirdiği bazı türküler şunlardır:

Arpa Ektim Evlek Evlek

Olmaz Olsun

Gönül Çalamazsan Aşkın Sazını

İlayda Ergün, müzik öğretmenliği yaparak ve özel dersler vererek hayatına devam etmektedir. Genç müzisyen, "Sen Türkülerini Söyle" yarışmasında performans sergileyerek müzikseverlerin beğenisini kazanmaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT