Peki, Hande Doğandemir kimdir, nereli, kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Detaylar Haberimizde...

Hande Doğandemir Kimdir?

Hande Doğandemir, 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Tek çocuk olarak dünyaya gelen Doğandemir'in annesi kamu kurumundan emekli, babası ise banka emeklisidir. Ortaokul ve lise eğitimini Ankara'da Fransızca olarak tamamlamış, ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi sırasında Erasmus programı kapsamında Fransa'nın Lille şehrinde altı ay süreyle eğitim almıştır.

Hande Doğandemir'in Kariyer Başlangıcı Nasıldı?

Üniversiteden mezun olduktan sonra ekran arkasında çeşitli deneyimler kazanan Hande Doğandemir, oyunculuk eğitimi almaya karar verdi. 2011 yılında TRT Okul'da "Hatırlar mısınız?" adlı programda iki yıl süreyle sunuculuk yapmıştır. 2013 yılında Nejat İşler ile birlikte "Eti Browni" reklamında rol alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.

Hande Doğandemir Hangi Dizilerde  dERol Aldı?

Hande Doğandemir’in televizyon kariyeri, 2013 yılında "Güneşi Beklerken" dizisinde başrol oynamasıyla başlamıştır. Bu dizide Emre Kınay ve Kerem Bürsin ile birlikte başrolü paylaşmıştır. 2014 yılında Lipton reklamında yer almış, aynı yıl "Kara Kış" adlı dizide Şükrü Özyıldız ile birlikte rol almıştır. 2015 yılında "Racon: Ailem İçin" dizisinde Yağmur/Azra karakterini canlandırmış, aynı yıl "Her Şey Aşktan" filminde Şükrü Özyıldız ile başrol oynamıştır.

Hande Doğandemir'in Rol Aldığı Diğer Projeler Nelerdir?

Hande Doğandemir, 2016 yılında "Hayatımın Aşkı" dizisinde rol almış, ardından "Kaybedenler Kulübü Yolda" filminde ve "Bana Masal Anlatma" filminde yer almıştır. 2017 yılında "Muhteşem Yüzyıl: Kösem" dizisinde, 2018 yılında ise "Kaybedenler Kulübü Yolda" adlı filmde performans sergilemiştir. 2021 yılında "Annemizi Saklarken" ve "Hükümsüz" dizilerinde başrol oynamıştır.

Hande Doğandemir'in Müzik Klipleri ve Ödülleri

Hande Doğandemir, müzik dünyasında da yer almıştır. 2014 yılında Aylin Zoi'nin "Mecaz" ve 2017 yılında Ersay Üner'in "İki Aşık" şarkılarının kliplerinde rol almıştır. Oyunculuk kariyerindeki başarıları nedeniyle 2014 yılında 3. Ege Üniversitesi Medya Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüş ve aynı yıl 5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri'nde En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.