Hrant Dink cinayeti Yasin Hayal Nereli Kaç Yaşında Kimdir?

Yasin Hayal, 1981 yılında Trabzon'da doğmuştur. Birçok suçtan sabıkalı olan Hayal, 2004 yılında Trabzon'daki bir McDonald's restoranını bombaladığı gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Daha sonra Ermeni gazeteci Hrant Dink suikastında Ogün Samast'ı azmettirdiği gerekçesiyle tekrar yargılanmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır.

Yasin Hayal6969

Yasin Hayal Gençlik Yılları ve İlk Suçları

Hayal, 1996 yılında Adıyaman Menzil grubu ile bir süre birlikte olmuştur. 17 yaşındayken edebiyat öğretmenini darp ettiği için ilk kez basında yer almıştır. 1999 yılında liseyi bitirdikten sonra Büyük Birlik Partisi'ne bağlı Nizamı Âlem Ocakları'na katılmıştır.

Yasin Hayal558353

Yasin Hayal Hrant Dink Suikastını Ne Zaman Yaptı?

Hayal, 19 Ocak 2007'de Hrant Dink suikastının azmettiricisi olarak ortaya çıkmıştır. Ogün Samast'a cinayet fikrini vermiş, ona para desteğinde bulunmuş ve silah temin etmiştir. Suikastın ardından Hayal masum olduğunu savunsa da telefon kayıtları suikast günü İstanbul'da olduğunu göstermiştir.

İsmail Ağar kimdir? Emekli Yargıtay Hakimi ve Avukat İsmail Ağar aslen nereli, kaç yaşındaydı ve neden öldü? İsmail Ağar kimdir? Emekli Yargıtay Hakimi ve Avukat İsmail Ağar aslen nereli, kaç yaşındaydı ve neden öldü?

Yasin Hayal74774

Yasin Hayal McDonald's Bombalamasını Ne Zaman Yaptı?

Hayal, 24 Ekim 2004'te Ramazan ayında açık olduğu için Trabzon'daki bir McDonald's restoranını bombalamıştır. Bu olayda bacağından yaralanan Hayal, olay yerinden ceketini bırakarak kaçmıştır. Daha sonra yakalanan Hayal, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Yasal Süreç: Hayal'in Hrant Dink suikastındaki rolüyle ilgili dava devam etmektedir. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hayal, son duruşmada Dink'in eşi Rakel Dink'e sataşmıştır. Hayal'in kardeşi Osman Hayal de bu suikaste teşvik ettiği gerekçesiyle yargılanmıştır.

Yasin Hayal Cezaevinde mi Nerede?

Yasin Hayal halen cezaevindedir ve Hrant Dink suikastı davası devam etmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız