EURO 2024’te İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek Oynayacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, EURO 2024 kapsamında sakatlıkları bulunan milli futbolcular İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede Altıntop, Gürcistan maçı ve milli takımın genel durumu hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İrfan Can Kahveci'nin Sakatlık Durumu Ne?

Hamit Altıntop, İrfan Can Kahveci’nin sakatlık sürecine dair güncel bilgileri paylaştı. Kahveci’nin, sakatlığı nedeniyle henüz sahaya çıkamamasının ardından, koşulara başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Altıntop, "İrfan’ın koşulara başlaması çok önemliydi. Gelecek günlerde topla çalışmalara başlayacak. Grup maçlarında olmasa da inşallah devam edersek ondan sonraki maçlarda herkes süre alır," dedi. Kahveci’nin sağlık durumu dikkate alındığında, ilerleyen aşamalarda takıma katkı sağlaması bekleniyor.

Hamitaltıntop5454

İsmail Yüksek’in Sahalara Dönüşü Mümkün mü?

İsmail Yüksek’in durumu hakkında da bilgi veren Altıntop, oyuncunun sakatlık sürecinin takımı etkilediğini, ancak Yüksek’in büyük bir motivasyonla toparlanma sürecinde olduğunu ifade etti. "İsmail Yüksek'in sakatlıktan sonra burada olması çok kıymetli. Elemelerdeki performansı bizi buralara getirdi diyebiliriz. Hiçbir şekilde riske etmemeliyiz. En iyi şekilde hazırlıyoruz. İnanılmaz motive. Takımla idmanlara çıkması aslında birkaç dakika da olsa süre alma ihtimali var," dedi. Bu açıklamalar, Yüksek’in iyileşme sürecinin iyi gittiğini ve grup maçlarında görev alabileceğine işaret ediyor.

Gürcistan Maçı Nasıl Değerlendirildi?

Altıntop, Gürcistan maçına dair değerlendirmelerde de bulundu. Maçın zorlu geçeceğini bildiklerini belirten Altıntop, "Zorlu olacağını biliyorduk ama biz de Türkiye'yiz, ayakta kaldık. Gürcistan'ın gösterdiği reaksiyona, reaksiyon göstermemiz kıymetli oldu. Hedefimiz maçı kazanmaktı. Çok iyi bir başlangıç oldu," şeklinde konuştu. Maçın genelinde dengeli bir oyun sergilendiğini ve takımın birlikte hareket etme yeteneğinin önemini vurguladı. Özellikle yedikleri golde dikkat eksikliğinin önemli olduğunu belirten Altıntop, takımın ofansif olarak daha cesur hareket ettiğini ve bu sayede haksız bir galibiyetin söz konusu olmadığını ekledi.

Hamitaltıntoppppp

Milli Marşlara Saygı Gösterilmeli mi?

Hamit Altıntop, milli marşların ıslıklanması konusuna da değinerek, taraftarlardan bu konuda hassas olmalarını istedi. Altıntop, "Karşı takımların milli marşlarına saygı gösterelim ve hiçbir şekilde ıslıklamayalım. Biz de aynı beklenti içerisindeyiz," diyerek, milli maçlarda saygı ve centilmenliğin önemine dikkat çekti.

Arda Güler Hakkında Ne Söylendi?

Altıntop, genç yetenek Arda Güler’in Real Madrid transferine de değindi. Altıntop, "Real Madrid, Arda Güler'e yatırım yaptı. Kulüp benimle de istişare etti. 6 yıllık bir sözleşme imzaladı. 6 yıl ne demek? 'Biz, sana ve senin yeteneğine inanıyoruz' demek. Arda, bugün olmasa da yarın kesinlikle o formayı kapacaktır. Toni Kroos'un yerini alabilecek veya ondan daha iyi işler yapabilecek bir potansiyele sahip," dedi. Arda Güler’in yeteneklerine vurgu yapan Altıntop, genç futbolcunun gelecekte önemli başarılara imza atacağını belirtti.

Bologna-shakhtar donetsk maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? bologna-shakhtar donetsk maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Bologna-shakhtar donetsk maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? bologna-shakhtar donetsk maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Semih Kılıçsoy İçin Ne Düşünüyor?

Genç oyuncu Semih Kılıçsoy hakkında da konuşan Altıntop, oyuncunun henüz 19 yaşında olduğunu ve süre alamamasından dolayı mutsuz olduğunu ifade etti. "Semih'in burada olmasından mutsuz değil, oynamamasından mutsuz. Her oyuncu, süre alamadığında öyle olur. Semih'in 19 yaşında olduğunu unutmayalım. İnşallah süre de alacak, gollerini de atacak. Daha onun çok uzun bir yolu var. Ama idmanda olsun, arkadaşlarıyla olsun enerjisi gayet iyi. Onunla özel ilgileniyoruz da diyebiliriz," şeklinde konuşan Altıntop, genç yeteneğin gelecekte daha fazla süre alacağını umduğunu belirtti.

Cristiano Ronaldo ve Turnuva Hakkında Ne Dedi?

Cristiano Ronaldo’nun performansını da takdir eden Altıntop, "Kıymetini bilmek lazım. Öyle bir karakter, tecrübe, onun sahada olması taraftar ve oyuncu grupları için de büyük bir zenginlik. Yaklaşımını takdir ediyorum. Maçlardaki arzusu, motivasyonu bizim genç kardeşlerimiz için de çok büyük bir örnek," ifadelerini kullandı. Ayrıca, turnuvanın renkli ve keyifli geçtiğini belirten Altıntop, bu turnuvanın tarihe geçecek bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Hamit Altıntop Görevine Devam Edecek mi?

Kendi geleceğiyle ilgili sorulara da yanıt veren Altıntop, "18 Temmuz'da bir seçim var. Devam eder miyim, etmez miyim bunun turnuvayla bir ilgisi yok. Kendimle ilgili karar vermem gerekecektir. Ama onu turnuvadan sonra değerlendiririz," diyerek, görevine devam edip etmeyeceği konusunu turnuva sonrasında değerlendireceğini belirtti.

Editör: Murat Serdar Yıldız