Ünlü yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan memleketi Antakya'yı unutmadı. Alkan, çekimlerine yakın zamanda Antakya'da başlamayı planladığı filmin hazırlıklarını hızlandırdı.

Deprem Bölgesinde Film Çekecek

Türkiye’yi yasa boğan, 'asrın felaketi' olarak anılan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremleri, Hamdi Alkan'ı da derinden etkiledi. Depremin en büyük hasarı alan illerinden biri olan Antakya, ünlü yönetmenin yeni filmi için seçtiği mekan oldu. Alkan, bu filmle memleketindeki insanlara moral vermek istiyor.

Hamdi Alkan'dan Antakya'ya Vefa 1

Filmde Antakya Halkına Yer Verecek

Güneydoğu Anadolu'da Sıcak Hava Dalgası: Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis'te yaşayanlar dikkat! Güneydoğu Anadolu'da Sıcak Hava Dalgası: Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis'te yaşayanlar dikkat!

Alkan’ın çekimlerine yakın zamanda başlamayı planladığı filmin hazırlıklarını hızlandırdığı ve bölge insanlarına yer vereceği öğrenildi. Filmde, büyük felaket sonrası halen yaraların sarıldığı Antakya’daki çocukların da kamera önüne geçeceği belirtildi. Yönetmenin, bir okul hikayesini anlatacağı bu film, Antakya’nın ruhunu ve dayanıklılığını yansıtmayı amaçlıyor.

Çocukları Kamera Önüne Geçirecek

Hamdi Alkan, yakın çevresine konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Büyük felaket sonrası memleketimdeki insanlara bir nebze moral olsun diye orada film çekmek istiyorum. Yöredeki çocukları da kamera önüne geçirmeyi düşünüyorum. Filmde bir okul hikayesini anlatmak istiyorum." Bu açıklama, Alkan'ın Antakya'ya olan bağlılığını ve bölge insanlarına moral verme isteğini gözler önüne serdi.

Aile Apartmanı da Hasar Aldı

57 yaşındaki Hamdi Alkan’ın aile apartmanı da depremde kısmen hasar almıştı.

Editör: Zeliha YAKUT