Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için başvuru süreci öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. 2024 - 2025 öğretim yılı için KYK yurt başvuruları, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin son tarihine kadar, yani 2 Ağustos 2024’e kadar seçimlerini yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra KYK yurt başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvuruları e-Devlet Kapısı aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Başvuru süreci hakkında detaylı bilgi ve başvuru adımları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alacaktır. Öğrenciler, e-Devlet üzerinden gerekli belgeleri ve bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayabilirler.

KYK İlk Kayıt Ücreti Nedir ve Ne Kadar?

KYK yurtlarına yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ilk kayıt ücreti, yurt türüne ve yerleştirme tarihine göre değişiklik göstermektedir. Bu ücret, yatak ücreti ve güvence bedelini içermektedir. Öğrenciler, bu ücreti ilgili banka ATM’lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından görüntüleyebilir ve ödeyebilirler. Yurt ücretlerinin ödenmesi gereken süre, her ayın son günü saat 23.00'e kadar olup, eylül ayı için ise 15 Eylül saat 23.00’e kadar süre tanınmıştır.

2024 Üniversite Oryantasyon Eğitimi Nedir, Ne Zaman Yapılır ve Yeni Öğrenciler İçin Hangi Bilgiler Verilir? Oryantasyon Haftası Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar 2024 Üniversite Oryantasyon Eğitimi Nedir, Ne Zaman Yapılır ve Yeni Öğrenciler İçin Hangi Bilgiler Verilir? Oryantasyon Haftası Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

KYK yurt başvuruları ve ilk kayıt ücreti ödemeleriyle ilgili daha fazla bilgi ve güncellemeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi web sitesinden veya e-Devlet Kapısı üzerinden edinilebilir.

Editör: Mehmet Çetil