Recep Baştuğ, bankacılık sektöründe geniş bir deneyime sahip bir yöneticidir. Çukurova Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Baştuğ, profesyonel kariyerine 1989 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu'nda başlamıştır. 1995-1999 yılları arasında Kurumsal Şube Müdürü olarak görev yapmış, ardından 1999-2004 döneminde Ticari Bölge Müdürü olarak atanmıştır. 2004-2012 yılları arasında Ticari Bankacılık Pazarlama Müdürlüğü Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür.

Garanti Bankası'ndaki Rolü ve İstifası

Recep Baştuğ, 1 Ocak 2013 itibarıyla Garanti Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atanmıştır. Bu görevde, Ticari Bankacılık ve Tüketici Finansmanı alanlarından sorumlu olmuştur. 28 Şubat 2018 tarihinde Garanti Bankası'ndaki görevinden istifa eden Baştuğ, Ciner Grubu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak profesyonel kariyerine devam etmiştir.

Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Tekrar Garanti Bankası Genel Müdürü

Recep Baştuğ, Garanti Bankası'ndaki Genel Müdürlük pozisyonuna 8 ay aradan sonra geri dönmüştür. Ali Fuat Erbil'in istifasıyla boşalan Genel Müdürlük pozisyonuna atanmasıyla ilgili karar alınmıştır. Baştuğ, bankacılık sektöründeki tecrübesiyle dikkat çekmektedir.

Diğer Görevleri ve Başarıları

Baştuğ, Garanti Bankası'ndaki görevlerinin yanı sıra Garanti Finansal Kiralama A.Ş. ve Garanti Faktoring A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Garanti Filo'da ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadır. Toplamda 27 yıllık bankacılık ve işletmecilik tecrübesine sahip olan Baştuğ'un, bankacılık sektöründeki önemli başarıları ve geniş deneyimi, onu sektördeki önemli figürlerden biri yapmaktadır.

Editör: Havva Andırır