Filistin ve İsrail’de başka can kaybı yaşanmaması için atılması gereken adım Hamas’ı kınamak değil, on yıllardır süren İsrail saldırılarına ve bu işgale son vermek. Zira Hamas’ı kınamak İsrail’i işgal ve soykırım politikasından vazgeçirmeye yetmiyor.

Filistin'deki katliamlara utanmadan "savaş" diyorlar. Orada yıllardır yaşanan işgal, soykırım ve sürgünden başka bir şey olmadığı hâlde...
Bütün dünya gözünü yummuş, başta kızılderililerin ülkesini işgal edip soykırım yaparak 70 milyon yerliyi katledip orada devlet kuran Avrupalılar (ABD) ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere... Korsanlığa ve katliam yapmaya alışık oldukları için, korsan devlet İtrail'i ne yaparsa yapsın haklı, müslümanları ise her olayın sebebi olarak görüyorlar. İçimizdeki gâfillerin, asimile olmuşların ve diğer islâm karşıtlarının da onlardan kalır yanı yok !
Kimilerimiz sadece kınamakla, kimilerimiz memnuniyetinden kına yakmakla, kimilerimiz Filistinlileri ve Arapları geçmişte yaptıklarıyla yargılamakla, kimilerimiz de yahudi ve hristiyanlar gibi yaşadıkları için İtrail'den yana tavır almakla kendilerini gösteriyorlar.
Şunu belirtmek gerekir ki, Filistinlilerin ve diğer Arapların atalarının geçmişte yaptıkları şimdikileri bağlamaz. Nasıl ki, bizim atalarımızın Cezayir'de soykırım yapan Fransızları desteklemelerinin bizi bağlamadığı gibi !... Yakın tarihimizde Irak'a girip yüzbinlerce insanı katleden ABD ile "bir koyup üç alacağız" diyerek birlikte hareket edişimizin şimdiki neslimizin suçu olmadığı gibi ! Yıllardır ülkemizdeki ABD üslerinden kalkan uçaklar Ortadoğu'da Araplara inci boncuk mu atıyor?!...
Rabbimiz "Yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin." Yani onlardan dost olmaz dediği hâlde, sorunları onlarla dost olarak çözebileceğine inanan içimizdeki gâfiller hâlâ onlardan medet ummaya devam ediyorlar. İki arada bir derede kalmış, ne yerli ne Batılı olabilmiş komplekslilerimiz !... AB'ye dâhil olmak için can atanlarımız !...
Bu gâfillerin bakış açısıyla kâfirler ve müslümanlar arasındaki sorunlar hiçbir zaman müslümanların lehine çözülmemiştir.
Bir de, tamamen onlar gibi düşünen, müslümanlara Batılılar gibi "öcü" olarak bakan asimile olmuşlarımız var, kendilerini bu ülkede yerli, müslümanları işgalci gören !... Bunlar zaten yahudi ve hristiyanlardan yana, müslümanlara karşılar... Yani, İtrail başta olmak üzere, müslüman olmayan herkesle beraberler.
Arap islâmı, Türk islâmı, İran islâmı diye islâmı bölüp parçalayan ırkçılarımızı da unutmayalım; islâma uygun yaşam biçimini benimseyenlerimizi Arapçı, Arap sevici, Araplaşmış olarak gören gizli islâm karşıtlarını !
Müslümanlarla hiçbir zaman yan yana gelemeyen Batı sevicileri ! Gizli İtrail dostlarını !
Başka ırklardan müslümanları din kardeşi göremeyen gerçek müslüman olabilir mi hiç ?!...
Şu herkesçe bilinmeli ki, yaşadığımız ülke başta olmak üzere, Filistin'in de içinde olduğu bütün Ortadoğu, Ortaasya, Doğu Türkistan, Kuzey Afrika ve müslümanların çoğunlukta olduğu diğer yerler müslümanlarındır. Asimile olarak kâfirlerle dost olmuş, Batılılara sempati duyarak islâmdan ve kendi yerli kültüründen uzaklaşmış, müslümanların acısını hissetmeyen, müslümanlara Batılıların gözüyle bakan, İtrail'i haklı gören, Filistin'le bizim ne işimiz var diyen herkes bizden değildir, bu topraklardan değildir !
Zâlimlerin suçuna ortak olmakla, hüsrandan başka hiçbir sonuca varılmaz. Sessiz kalarak da !...