Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi? Abdurrahman Ay kimdir, suçu ne? Abdurrahman Ay çetesi çökertildi mi?

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütün sözde TSK imamı Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Cihat Yıldız’ın savcılık ifadesi gün yüzüne çıktı. Yıldız’ın ifadesinde, kişisel bilgileri ve kaçış süreci hakkındaki açıklamaları dikkat çekti.

Cihat Yıldız Kayıtları ve Saklanma Süreci Hakkında Ne Söyledi?

Savcılıkta alınan ifadesinde Cihat Yıldız, ailesinin İstanbul'da yaşadığını ancak kendisinin son yedi yıldır farklı adreslerde ikamet ettiğini belirtti. Kaldığı yerler hakkında bilgi vermekten kaçındığını ifade eden Yıldız, “2000 yılında Eskişehir’de öğretmenlik yaparken evlendim. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise sağda solda takıldım” dedi. Yıldız, yakalama kararından ailesinin bilgi vermesi üzerine haberdar olduğunu ve emniyet tarafından arandığını öğrendiğini, bu nedenle kendisini gizlemeye çalıştığını ifade etti.

Kimlik Hilesi ile Kaçma Girişimi

Cihat Yıldız, yakalandığı gün Esenyurt'ta yürüyüş yaptığı sırada, üzerindeki ağabeyine ait kimlik belgesini polise sunduğunu doğruladı. "16 Ağustos 2024 tarihinde ilk kez yakalandığımda, ağabeyim Mustafa Yıldız'ın kimlik belgesini ibraz ettim" diyen Yıldız, yakalama kararından haberdar olduğu için bu yöntemi denediğini ifade etti.

Polisle Karşılaşma ve Yakalanma Anı Nasıl Gerçekleşti?

Yıldız, Esenyurt'ta bir cami ararken tanımadığı kişilerle aynı araca bindiğini ve araç içerisindeki kişilerle rastlantısal bir şekilde karşılaştığını öne sürdü. Arabayı kullanan kişinin kendisini camiye bırakabileceğini söylemesi üzerine araca bindiğini belirten Yıldız, ilerleyen süreçte bir polis memurunun kendilerini çağırması sonucu yakalandıklarını ifade etti. Yıldız, yakalanma sırasında araçtaki diğer kişilerin de yakalama kararlarından haberdar olmadığını ve rastlantı sonucu aynı araçta bulunduklarını savundu.

FETÖ İle Bağlantılar ve İddialar

Cihat Yıldız, FETÖ'nün üst düzey yöneticisi olarak bilinen Mehmet Hanefi Sözen'i tanıdığını belirtti. Ancak, örgütün mahrem yapılanmasında görev yaptığı iddia edilen Pehlül M.'yi tanıdığını kabul etmeyerek, 2019'da karşılaştığı iddiasını reddetti. Ayrıca, ByLock uygulamasını kullanmadığını belirten Yıldız, Bank Asya’ya 2014 yılında para yatırdığını ve bu hareketin herhangi bir talimatla yapılmadığını savundu.

I (32)-1

FETÖ Bağlantılı Diğer Şüpheliler ve Tutuklama

Cihat Yıldız ile aynı araçta yakalanan Ahmet Hızal'ın örgütün askeri mahrem yapılanmasında görev yaptığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki örgüt üyesi askeri personelden sorumlu olduğu belirlendi. Araç sahibi Adem Bora'nın ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesindeyken ihraç edildiği ve örgüte üye olma suçundan işlem gördüğü öğrenildi. Cihat Yıldız, Ahmet Hızal ve Adem Bora, hakimlik sorgularının ardından tutuklandı.

Editör: Mehmet Çetil