Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenaze hazırlıkları, Pensilvanya'daki karargah olarak kullanılan çiftliğinde hızla devam ediyor. Gülen’in 20 Ekim'de ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki St. Luke's Hastanesi'nde hayatını kaybetmesinin ardından, cenaze yerinin belirlenmesiyle ilgili belirsizlik sürerken, Anadolu Ajansı (AA) tarafından yayımlanan görüntüler, çiftlik evinin bahçesine hafriyat işlerinde kullanılan iş makinelerinin getirildiğini gösterdi.

SON DAKİKA DEPREM HABERİ AFAD/KANDİLLİ: 25 Eylül 2024 BİTLİS'TE deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? SON DAKİKA DEPREM HABERİ AFAD/KANDİLLİ: 25 Eylül 2024 BİTLİS'TE deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu?

Güvenlik Önlemleri Neden Artırıldı?

Cenaze töreninin gerçekleştirileceği yer olarak öne çıkan çiftlik evinin çevresinde güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Yerleşkeye girişte herhangi bir aracın durmasına izin verilmemesi ve kapının önünde sürekli bir güvenlik görevlisinin bulunması, organizasyonun titizlikle yapıldığını ortaya koyuyor.

Fg2 Jhpr

Cenaze Töreninde Hangi Detaylar Dikkat Çekiyor?

Cenaze töreninin, büyük bir stadyumda yapılacağı iddiaları gündemde. FETÖ'nün önde gelen isimleri, genç örgüt üyelerinin cenaze törenine katılmasını özellikle teşvik ediyor. Bunun yanı sıra, FETÖ mensuplarının, cenaze sırasında “tekbir” getirilmesini yasaklaması, dikkat çekici bir diğer husus. Örgüt, bu yasakla birlikte ABD’lilere "Müslüman" görüntüsü vermekten kaçınma amacı güdüyor. Tüm bu gelişmeler, cenaze organizasyonunun yalnızca bir yas töreni olmanın ötesinde, stratejik bir planlamanın parçası olduğunu düşündürüyor.

Editör: Havva Andırır