A Milli Futbol Takımı, EURO2024'teki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi. Eski milletvekili Ferhat Encü'nün Portekiz'i tebrik eden paylaşımı sosyal medyada tepki topladı. Peki, Ferhat Encü kimdir? Ferhat Encü nerelidir? İşte detaylar...

Ferhat Encü Kimdir?

Ferhat Encü, 1985 yılında Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gülyazı'da tamamladı. 2009 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nde Maden Mühendisliği bölümüne başladı. Ancak, Uludere olayından sonra yakınlarını kaybeden ailelerin sözcülüğünü yapmaya başlayınca eğitimine ara verdi.

Ailesi ve Eğitim Hayatı

Uzun Yaşamın Anahtarı: Elinizde Doğayla İç İçe, Stressiz Bir Yaşam Sağlıklı Beslenme, İyi Uyku Uzun Yaşamın Anahtarı: Elinizde Doğayla İç İçe, Stressiz Bir Yaşam Sağlıklı Beslenme, İyi Uyku

Encü, Abdullah ve Halime Encü'nün oğludur. Lise mezunu olan Ferhat Encü, Kürtçe'yi çok iyi derecede bilmektedir. Roboski'de 11 akrabasını ve kardeşi Serhat Encü'yü kaybettikten sonra politikaya atıldı.

Siyasi Kariyer

4 Kasım 2016'da Şırnak'ta tutuklanan Encü, Roboski katliamının ardından köye taziye ziyaretinde bulunan dönemin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandı. Ferhat Encü, 25. ve 26. dönem Şırnak milletvekili olarak görev yaptı. 7 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Şırnak Milletvekili seçildi ve ardından yapılan 1 Kasım seçimlerinde de 26. Dönem HDP Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Tepki Çeken Paylaşım

EURO2024'te Türkiye'nin Portekiz'e 3-0 yenildiği maçın ardından eski milletvekili Ferhat Encü'nün Portekiz'i tebrik eden sosyal medya paylaşımı tepki topladı. Sosyal medya kullanıcıları, Encü'nün bu paylaşımına karşı tepkilerini dile getirerek, milli takımın desteklenmesi gerektiğini savundu.

Ferhat Encü Nereli ve Kaç Yaşında?

Ferhat Encü aslen Şırnaklıdır. 1985 doğumlu olan Encü, 2024 itibariyle 39 yaşındadır.

Editör: Zeliha YAKUT