ABD Merkez Bankası (FED), Eylül ayında gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararı açıklayacak. FED’in Eylül ayı faiz kararı toplantısı 17-18 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak ve faiz kararı 18 Eylül 2024 tarihinde saat 22:00'de duyurulacak. Piyasalarda, bu toplantının sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Faiz İndirimi Beklentisi Ne Yönde?

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yaptığı açıklamalarda, faiz indirimi sinyalleri verdi. Powell'ın açıklamaları, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini artırdı. Powell, enflasyonun önemli ölçüde düştüğünü ve merkez bankasının faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğunu belirtti. Powell’ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şunlardır:

  • Enflasyonun Düşüşü: Powell, enflasyonun hedefe yakın bir seviyeye geldiğini ve bu nedenle faiz indirimi için şartların olgunlaşmış olabileceğini ifade etti.
  • İş Gücü Piyasası: İş gücü piyasasında görülen soğumanın, faiz indirimi için bir neden olabileceğini belirtti. Aşırı ısınmış bir iş gücü piyasası olmadığını vurguladı.
  • Risk Dengesinin Değişimi: Enflasyon risklerinin azaldığını, ancak istihdam risklerinin arttığını belirterek, faiz indiriminin zamanlaması ve hızı hakkında bilgi verdi.

Powell, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla güçlü bir iş gücü piyasasını koruma sözü verdi. Ancak, enflasyonun daha sürdürülebilir bir yolda olduğunu ve risk dengelerinin değiştiğini belirtti.

BİM 17 ve 20 Eylül Aktüel Ürünlerinde Sürprizler Neler? 125 cc Motosiklet, 3'lü Zigon Sehpa ve HP Tanklı Yazıcı Bu Hafta Mağazalarda Satılacak mı? BİM 17 ve 20 Eylül Aktüel Ürünlerinde Sürprizler Neler? 125 cc Motosiklet, 3'lü Zigon Sehpa ve HP Tanklı Yazıcı Bu Hafta Mağazalarda Satılacak mı?

Dolar 4101 2402

FED Toplantı Tarihleri ve Önümüzdeki Planlar

2024 yılı için FED’in diğer toplantı tarihlerine de göz atmak faydalı olabilir. Bir sonraki toplantılar ise şu tarihlerde gerçekleştirilecek:

  • 6-7 Kasım 2024
  • 17-18 Aralık 2024

Bu tarihlerde alınacak kararlar, ekonomik göstergeler ve küresel piyasa koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. FED’in faiz kararları, sadece ABD ekonomisini değil, dünya genelindeki finansal piyasalara da etki edecektir.

Editör: Mehmet Çetil