Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, Temmuz ayı zammının ardından maaşlarında artış yaşadılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri, ne zaman yapılıyor ve yeni zamlarla ne kadar oldu? İşte detaylar...

Evde Bakım Maaşı Yeni Zamlarla Ne Kadar Oldu?

Temmuz zammıyla birlikte evde bakım aylığı 7.608 TL'den 9 bin 77 TL'ye yükseltildi. Bu artışla birlikte, koruyucu ailelere yapılan çocuk başına ödemelerin aylık ortalaması da 8 bin 515 liradan 10 bin 159 liraya çıkarıldı. Yeni zamlarla birlikte evde bakım maaşı alan vatandaşlar ve aileleri için sağlanan destek ödemeleri artış gösterdi.

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında yapılmaktadır. Temmuz zammı sonrası artan maaşlar Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarında olacak.

GRAM ALTIN HABERLERİ || Altın fiyatları bugün ne kadar? Eylül'ün ilk haftasında gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları kaç TL? GRAM ALTIN HABERLERİ || Altın fiyatları bugün ne kadar? Eylül'ün ilk haftasında gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları kaç TL?

Evde Bakım Maaşı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır:

Engelli Sağlık Kurulu Raporu'nda "Ağır Engelli" olduğunu belgelemek,
Eve giren gelirin kişi başına düşen miktarının asgari ücretin üçte ikisinden az olması,
Sosyal hizmetler yetkilileri tarafından yapılan incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğunun tespit edilmiş olması gerekmektedir.
Bu şartlar doğrultusunda başvuruları uygun bulunan vatandaşlar, evde bakım maaşı almaya hak kazanabilirler.

Editör: Murat Serdar Yıldız