Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri, 15 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla hesaplara yatmaya başlayacak. Ödemelerin tüm illere aynı anda yatırılmaması nedeniyle, bazı illerde birkaç gün gecikme yaşanabilir.

Türkparası

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2024 yılı için evde bakım maaşı, memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 oranındaki zamdan etkilenerek 7 bin 608 TL olarak belirlenmiştir.

Paralarfghjk

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı, ağır engelli raporu olan ve hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik ve merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara verilmektedir.

Para 16 9 1573725880 16 9 158641 Zby2Jpg

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NERDEN YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvuruları, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvuru için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi belgeler gereklidir.

EVDE BAKIM MAAŞI NERDEN SORGULANIR?

Evde bakım maaşı yatıp yatmadığını öğrenmek için e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını kullanabilir veya BAKIYE yazıp 4747'ye SMS atabilirsiniz.

Ödemeler illere göre farklı tarihlerde yapılabilmektedir.
Evde bakım maaşı ile ilgili detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. (https://www.aile.gov.tr/)