A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te F Grubu'ndaki son maçında bu gece Çekya ile mücadele edecek. Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Milli Takımımızın bu karşılaşmada alacağı sonuç, turnuvaya devam edip edemeyeceğimizi belirleyecek.

Puan Durumu Nasıl Şekillendi?

Grupta geride kalan iki haftanın ardından oluşan puan durumu şu şekilde:

Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig
  • Portekiz: 6 puan (+4 averaj)
  • Türkiye: 3 puan (-1 averaj)
  • Çekya: 1 puan (-1 averaj)
  • Gürcistan: 1 puan (-2 averaj)

Hangi Sonuçlar Bizi İkinci Yapacak?

A Milli Futbol Takımı, Çekya karşısında galip gelirse grubu 2. sırada bitirecek. Bu durumda bir sonraki turda Avusturya ile karşılaşacağız.

Mağlubiyet Durumunda Ne Olacak?

Çekya'ya mağlup olursak, averaj hesapları devreye girecek. Takımımız, Çekya karşısında 2 farklı veya daha az farkla mağlup olursa, gruptan 3. sırada çıkarak turnuvada yoluna devam edebilir. Ancak, 3 veya daha fazla farklı bir mağlubiyet durumunda turnuvaya veda etme ihtimalimiz yüksek.

Gürcistan'ın Durumu Nedir?

Gürcistan, grubun diğer maçında Portekiz ile karşılaşacak. Eğer Gürcistan, Portekiz'i yenmeyi başarırsa ve biz de Çekya karşısında puan alamazsak, turnuvaya veda edebiliriz. Çekya ile berabere kalmamız durumunda ve Gürcistan’ın da Portekiz’i yenmesi halinde puanlar eşitlenecek. Ancak ikili averajda Gürcistan’dan üstün olduğumuz için en iyi 3. olarak organizasyona devam edeceğiz.

Muhtemel Rakiplerimiz Kimler?

Grubu 2. sırada bitirirsek Avusturya ile, 3. sırada bitirirsek İspanya ya da İngiltere ile eşleşeceğiz.

Editör: Murat Serdar Yıldız