İspanya - Arnavutluk Maçı Ne Zaman Nerde ve Saat Kaçta?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu üçüncü maçında Arnavutluk ile İspanya karşı karşıya gelecek. Maç, 24 Haziran 2024 Pazartesi günü oynanacak. Düsseldorf Arena’da gerçekleştirilecek olan bu önemli karşılaşma, TSİ 22.00'de başlayacak.

İspanya - Arnavutluk Maçı Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Futbolseverler bu heyecan dolu maçı TRT Spor ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler. Maçın hakemi, İsveçli Glenn Nyberg olacak ve yardımcı hakemlik görevlerini Mahbod Beigi ile Stefan Hallberg üstlenecek. Dördüncü hakem ise Mohammed Al-Hakim olacak.

Arnavutluk Galibiyet Peşinde

Arnavutluk, gruptan çıkmak için bu maçtan galibiyetle ayrılmak zorunda. İlk maçta İtalya’ya 2-1 mağlup olan ve ikinci maçında Hırvatistan ile 2-2 berabere kalan Arnavutluk, grupta şu anda 1 puanla 3. sırada yer alıyor. Arnavutluk’un İspanya’yı yenmesi, Hırvatistan-İtalya maçının sonucunu beklemesi gerekiyor. Grupta 3 puanla ikinci sırada yer alan İtalya'nın durumu, Hırvatistan-İtalya maçının sonucuna göre belirleyici olacak.

İspanya Rakibine Karşı Üstün

İspanya, B Grubu'nda oynadığı iki maçta da galibiyet alarak liderliği garantiledi. İlk maçında Hırvatistan’ı 3-0 yenen ve ikinci maçta İtalya'yı 1-0 mağlup eden İspanya, bu karşılaşmada rakibi karşısında favori olarak sahaya çıkacak. Tarihlerinde daha önce 8 kez karşı karşıya gelen iki ekip, bu maçların hepsinde İspanya üstünlük sağladı. İspanya, bu maçlarda toplam 31 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Maç Öncesi Takımların Durumu

Arnavutluk

Arnavutluk, gruptaki ilk maçında İtalya’ya karşı 2-1 mağlup oldu ve ikinci maçında Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı.
Gruptan çıkma şansı bulunan Arnavutluk, İspanya’yı yenmek zorunda. Ancak bu da yetmeyebilir; Hırvatistan-İtalya maçının sonucunu bekleyecekler.

İspanya

İspanya, grubun lideri olarak bu maça çıkıyor ve son 16 turunu garantilemiş durumda.
Daha önce Hırvatistan’ı 3-0, İtalya’yı ise 1-0 mağlup etti. Bu üstün performansı, İspanya'nın grup aşamasındaki başarısını pekiştirdi.

Maç Öncesi İstatistikler

İspanya’nın Arnavutluk’a karşı oynadığı 8 maçın hepsini kazanması, bu karşılaşmanın İspanyollar için bir avantaj olduğunu gösteriyor.
İspanya, bu maçlarda 31 gol atarak, Arnavutluk’a karşı büyük bir skor üstünlüğü sağladı.
Arnavutluk ise bugüne kadar İspanya’ya karşı galibiyet elde edemedi ve sadece 3 gol atabildi.

Muhtemel İlk 11'ler
Arnavutluk

Kaleci: Etrit Berisha
Defans: Elseid Hysaj, Marash Kumbulla, Berat Djimsiti, Ermir Lenjani
Orta Saha: Ylber Ramadani, Keidi Bare, Nedim Bajrami
Forvet: Sokol Cikalleshi, Myrto Uzuni, Armando Broja

İspanya

Kaleci: Unai Simon
Defans: Dani Carvajal, Aymeric Laporte, Pau Torres, Jordi Alba
Orta Saha: Sergio Busquets, Rodri, Pedri
Forvet: Ferran Torres, Alvaro Morata, Dani Olmo